Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, “Belediyeniz Size Geliyor” etkinlikleri çerçevesinde Yeşilada Parkı’nda yurttaşlarla buluştu.

Belediye’den yapılan açıklamaya göre, Gönyeli Sosyal Aktivite Merkezi gitar ve keman kursu öğrencilerinin, eğitmenleri ile birlikte gösterilerini de sunduğu etkinlikte, projeler anlatıldı.

Gönyeli Belediye Müdürü Ferruh Dülgeroğlu’nun etkinliğin içeriği ve ilerleyişiyle ilgili bilgi verdiği konuşmayla başlayan etkinlikte, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, bir konuşma yaptı.

Etkinliğin sonunda ise Gönyeli Yükseliş Korosu müzik dinletisi sundu.

BENLİ: “BU KENTİ SİZLERLE BİRLİKTE BÜYÜTTÜK”

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, “Belediyeniz Size Geliyor” etkinliklerini yaygınlaştırarak, her bölgeye gideceklerini söyledi, “Hem sizleri dinlemek, hem de projelerimizi anlatmak son derece önemlidir. Bu kenti sizlere dokunarak, sizleri dinleyerek, birlikte büyüttük” şeklinde konuştu.

“Sizleri dinlemeden, sizlere anlatmadan sizinle birlikte yürümek mümkün değil. Uzunca bir süredir sizin isteklerinizi almaya çalışıyoruz. Bu şikâyetler ve isteklerle ilgili kanallar oluşturmaya çalışıyoruz” diyen Benli, ALO 186 hattı oluşturduklarını ve bu hattın arkasında vatandaşların işlerini takip eden bir sistem kurduklarını söyledi.

Benli, belediyecilikte iş bitirebilme gücünün ve iş listesindeki öncelikli sorunlarda ne kadar mesafe alındığının önemli olduğunu belirtti.

1470928544.jpg

Benli sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim gücümüzü oluşturan çeşitli unsurlarımız var. Teşkilat yapımız, bütçemiz ve iş disiplinimiz en başta geliyor. Gerçekleşmiş bütçeler üzerinden incelerseniz bizim bütçemizin, bizden sonra mali yapısı en iyi olan belediyenin fert başına yatırım bütçesinden önde olduğunu göreceksiniz. Bu sizlerin sayesindedir. Çünkü Gönyelililer sosyal sorumluluk sahibidir, aldıkları hizmetin bedelini ödemekte, ödedikleri her kuruşun karşılığını da hizmet olarak geri almaktadırlar. Bu nedenle Gönyeli halkına teşekkür ediyorum. Gönyeli’de belediye başkanı olmak bir şanstır. İyi yönettiğimiz iddiasındayız ama bizim işçimizi, belediye müdürümüzü, personelimizi başka bir toplum yapısı üzerine koyarsanız bu seviyede başarılı olamayız.”
Benli, ülkedeki belediyelerin hedefleyemediklerinin Gönyeli’de bittiğine vurgu yaparak, asfaltların kazılmamak üzere yapıldığını şimdilerde ise yeni projelere yöneldiklerini söyledi.

Gönyeli’nin ülkenin en hızlı büyüyen kenti olduğuna dikkat çeken Benli, yıllık 500 ile 700 arası yeni konut açıldığını belirtti.

Benli sözlerini şöyle tamamladı:

“Gönyeli büyürken temel sorunları büyütmeme ilkesiyle 8 yıl uğraştık, artık Gönyeli büyüdükçe biz de güçleniyoruz. Yeni hedeflerimizde insanı merkeze alan sosyal hedefler var. Daha çok insana değen projeler ürettik. Birçok projemiz var. Bu çağdaşlaşmanın bir gereğidir. Çevre ile ilgili projeler var. Parklarımız geçmişten daha bakımlıdır. Ama en önemlisi Gönyeli’de artık cadde dönüşüm projeleri uygulanmaktadır. Bunun yanında hizmet kalitesini artırmak da ciddi önem taşır.

Bunun yanı sıra bazı projelerden de bahsetmek istiyorum. Kanlıköy köprüsünün yenilenmesi, belediye bulvarındaki sel taşkınlarına neden olan köprü yeniden düzenlenmiştir. Dere ıslahı projelerimiz devam ediyor. Ülkenin en büyük ölçekli okul öncesi binasının ikinci etap ihalesi tamamlandı. Kısmetse ders yılı başında açmayı planlıyoruz.”

1470928545.jpg