Uğur İrtem

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, Vakıflar İdaresi’nin kuruluşunun 446. yıldönümü ve Vakıfların İngilizlerden Kıbrıs Türk toplumuna devrinin 61. yıldönümü çerçevesinde Dr. Fazıl Küçük’ün eşi Süheyla Küçük’ü evinde ziyaret etti.

Heyet ziyarette Süheyla Küçük’e çiçek takdim etti.

Vakıflar İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kanan ve Sosyal Sorumluluk Pojelerinden Sorumlu Eda Akbil de ziyarette Benter’e eşlik etti.

BENTER “2016 YILINDA YAKLAŞIK 3 MİLYON TL TUTARINDA HAYIR İŞİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. İbrahim Benter yaptığı konuşmada, gün kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, bu çerçevede ilk olarak Milli Mücadele Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün kabrini ziyaret ederek saygı duruşunda bulunduklarını söyledi.

Etkinlik kapsamında yarın saat 10:00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde;“Vakıflar ve Kadın” adı altında bir de panel gerçekleştireceklerini ifade eden Benter, panelde Türkiye’den gelecek akademisyenlerin kadınlar tarafından Kıbrıs Vakıflar İdaresi’ne vakfedilen mallar ile ilgili sunumlar yapacağını kaydetti.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin yapmakta olduğu çalışma ve faaliyetlere de değinen Benter, vakıfların 2016 yılı içererisinde yaklaşık 3 milyon TL tutarında hayır işi gerçekleştirdiğini belirtti.

Dar gelirli öğrencilere burs verilmesi, fakir ve engelli çocuğu olan ailelere gıda ve malzeme yardımı yapılması, huzurevinde kalan yaşlılarla diğer yaşlıların ev tamiri ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasının bunlara örnek olduğunu ifade eden Benter, tüm bu işlerin “İyilik Gönüllüleri” adı altında Lefkoşa, Gazimağusa ve Karpaz’da görev yapan gençlerce yürütüldüğünü anlattı.

Benter konuşmasının sonunda Süheyla Küçük’ü yarın yapılacak panele onur konuğu olarak katılması için davet etti.

KÜÇÜK “ÇOK GÜZEL VE DEĞERLİ İŞLER YAPIYORSUNUZ”

Süheyle Küçük ise Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin faaliyetleri yakından takip ettiğini belirterek,  güzel işler yapmakta olan vakıfları kutladı.

Vakıfların gerçekleştirdiği çalışmalar için; “Yaptığınız işler gerçekten çok güzel ve değerli” diyen Küçük, vakıflara geçmişte vakfedilen taşınmaz mallar konusunda kadınların büyük katkıları bulunduğunu anımsattı.

Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği’nin de ülkeye 63 yıldan beri hizmet vermeye devam ettiğini vurguladı.