Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin kuruluşu ile Evkaf’ın Kıbrıs Türk toplumuna devrinin yıldönümleri kutlanıyor.

Vakıfların kuruluşunun 445’inci ve Evkaf’ın İngilizlerden Kıbrıs Türk toplumuna devrinin 60’ıncı yıl dönümü nedeniyle Vakıflar Genel Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü önündeki tören bu sabah personelin ve idari kadronun katılımıyla yapıldı. Saygı duruşunun ardından Genel Müdürlük avlusundaki Atatürk Büstü’ne çelenk konuldu.

BENTER: “VAKIF VE İYİLİK DÜŞÜNCELERİNİ YAŞATMAK İSTİYORUZ”

Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, tören sonrası yaptığı kısa konuşmada, vakıf ve iyilik düşüncelerini yaşatmak istediklerini vurguladı.

Özellikle çocuklar ve gençlerin karşılık beklemeden iyilik yapma geleneğini benimsemesini istediklerini söyleyen Benter, “Atalarımız değerli mallarını vakfettiler. Biz de onların iyilik duygusunu ve düşüncesini yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.

Benter, bu kapsamda yarın Selimiye Meydanı’nda 15.00 ile 23.00 saatleri arasında “İyilik Festivali” düzenleneceğini kaydetti.

15 Nisan 1956 tarihinin de kendileri için önemli olduğunu söyleyen Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, 15 Nisan’ın Evkaf’ın İngilizlerden Kıbrıs Türk toplumuna devrinin yıl dönümü olduğunu anımsattı.

1460710737.jpg

DR. KÜÇÜK’ÜN KABRİNİ ZİYARET

Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Benter, müdür yardımcıları ve şube müdürleri daha sonra Dr. Fazıl Küçük’ün Anıttepe’deki kabrini ziyaret etti, saygı duruşunda bulundu ve kabre çelenk koydu.

Vakıflar İdaresi yetkililerinin yanı sıra Bayraktar Türk Maarif Koleji 7’nci sınıf öğrencileri de okul gezisi kapsamında Anıttepe’ye geldi.

Dr. Küçük huzurunda saygı duruşunda bulunan, İstiklal Marşı’nı okuyan 7’nci sınıf öğrencileri adına Volkan Öztunç kabre çiçek bıraktı.

Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Benter, Bayraktar Türk Maarif Koleji öğrencileriyle konuştu; Dr. Küçük’ü  ziyaret etme sebeplerini anlattı.

1460710703.jpg

“ONLARIN YAPTIĞI FEDAKARLIKLARLA AYAKTAYIZ”

“Bugün mallarını vakfeden atalarımızı hatırlıyoruz” diyen İbrahim Benter, Vakıfların İngiliz İdaresinden Kıbrıs Türklere verilmesine vesile olan Dr. Küçük’ü ve arkadaşlarını anıyoruz. Kıbrıs Vakıflar İdaresi onların yaptığı fedakarlıklarla ayakta. Elimizdeki vakıf mallarını toplumun faydasına kullanmak için çalışıyoruz” dedi.

Gençleri burada görmekten mutlu olduklarını da dile getiren İbrahim Benter, “İleride bu vakıf mallarına sahip çıkacak olan sizlersiniz. Bizim sizden istediğimiz vakıf mallarına sahip çıkmanız ve vakıf mallarını topluma faydalı şekilde kullanmanızdır” şeklinde konuştu.

MEVLİT OKUTULACAK… SÜHEYLA KÜÇÜK ZİYARET EDİLECEK

Öte yandan, vakıf yapan, vakıflara hizmeti olan ve bugün hayatta olmayan kişilerin ruhu için bugün saat 12.00’de muhtelif camilerde Mevlit okutulup, lokum dağıtılacak.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin kuruluşu ile Evkaf’ın Kıbrıs Türk toplumuna devrinin yıldönümü kapsamında bugün saat 17.00’de Dr. Küçük’ün eşi Süheyla Küçük de evinde ziyaret edilecek.

1460710679.jpg