Başkalarına ait araçları izinsiz alarak kullanan ve kaza yapan 16 yaşındaki U.G. ve 22 yaşındaki G.K. aleyhine başlatılan polis soruşturması tamamlandı. G.K. tutuklu U.G. tutuksuz yargılanacak

Devrim DEMİR

Kasım ayında Lefkoşa’da başkasına ait araçları izinsiz kullanarak kaza yapan 2 kişi polis tarafından tespit edilerek tutuklandı. “Ehliyetsiz araç kullanma”, “sigortasız araç kullanma” ve “mal sahibinden izinsiz araç kullanma” suçlaması ile ilgili tutuklanan 22 yaşındaki G.K. ve 16 yaşındaki U.G. aleyhine başlatılan soruşturma tamamlandı.
Zanlılar dün teminat talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, zanlıların ileride davalarında hazır bulunmalarını sağlamak için zanlı G.K.’nin 15 günü geçmeyecek şekilde merkezi cezaevine gönderilmesine, U.G.’nin ise yaşının 16 olduğuna dikkati çekerek yurt dışına çıkışının yasaklanarak serbest bırakılmasına emir verdi.

Polis: Birçok suçtan davaları var

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli polis memuru Samet Sıdal mahkemede verdiği ifadede zanlı G.K. ve U.G.’nin , “ehliyetsiz araç kullanma”, “sigortasız araç kullanma” ve “mal sahibinden izinsiz araç kullanma” suçlaması ile 2 Aralık tarihinde gözaltına alındıklarını anlattı.

Polis memuru Samet Sıdal,  zanlıların Kasım ayında başkasına ait araçları sahiplerinden izinsiz kullanarak, kaza yaptıklarını söyledi. 

Sıdal, zanlıların önceki gün Lefkoşa’da tespit edilip tutuklandıklarını, vermiş oldukları gönüllü ifadede suçlarını itiraf ettiklerini kaydetti.

Polis memuru Samet Sıdal, zanlı G.K.’nin sayısız “sirkat” suçu, “dükkân açma” ve “kasti hasar” suçlarından aleyhine dosya hazırlandığını, zanlı U.G.’nin ise 4 ayrı “sirkat” suçu, “kanunsuz uyuşturucu madde” suçlarından dosyası olduğuna dikkati çekti.

Soruşturmanın tamamlandığını belirten polis memuru, zanlı G.K.’nin KKTC’de yasal bir statüsü olmadığını, U.G.’nin ise 16 yaşında olduğunu ve ailesi ile birlikte kaldığını belirterek uygun bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu.