Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, 25 Kasım 2013 tarihinde 4 gram “Eroin” türü uyuşturucu madde  tasarrufunda bulunan İrfan Düşer ve Tekin Çetin ile konu uyuşturucu maddeyi kendilerine veren Hüseyin Gör, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesinde aleyhlerine getirilen suçlamaları kabul edilmesinin ardından mahkum edildi.

Ağır Ceza Mahkeme heyeti adına kararı okuyan Yargıç Mesut Mesutoğlu, sanıkları gerek kendi beyanları gerekse İddia Makamının mahkemeye sunduğu olgular ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini söyledi. Uyuşturucu suçlarının ciddi ve ağır suçlar kapsamına girdiğini belirten Mesutoğlu,  mahkemelerin gündemlerindeki en yaygın suçun uyuşturucu suçları olduğuna dikkat çekti. Huzurlarındaki davada ki “Eroin” türü uyuşturucu maddenin, uyuşturucu türleri arasında en ağır maddeler arasında olduğunu söyleyen Mesutoğlu, kanunsuz olarak tasarruf edilen miktarın 4 gram olduğunu, bunun ise külliyatlı olmasa da azınsanamayacak bir miktar olduğunu vurguladı.

“Rollerine göre cezalar vermeyi adil bulduk”

Huzurdaki meselede sanık 1 ile sanık 2’nin uyuşturucu tasarrufu suçunu işlediğini sanık 3’ün de konu uyuşturucu maddeyi sanık 1 ve 2’ye verdiğini söyleyen Mesutoğlu, sanıklara suçtaki rollerine göre cezalar vermeyi uygun ve adil bulduklarını ifade etti. 

“Mahkemelerin temel amacı kişiyi ıslah etmektir”

Sanık 1’in  benzer suçları kısa süreli aralıklarla tekrarlamasını sanık 1 aleyhine ağırlaştırıcı bir neden olarak dikkate aldıklarını söyleyen Mesutoğlu, Sanık 2’nin de sabıkalı oluşunu ve benzer meseleleri olduğunu ağırlaştırıcı bir neden olarak değerlendirdiklerini belirtti.  Sanık 3 Hüseyin Gör’ün de diğer sanıklara uyuşturucu maddeyi veren kişi olduğunu söyleyen Mesutoğlu, sanığın tahkikat süresinde polise yardımcı olmadığını ve konu uyuşturucu maddenin nerden geldiğinin ortaya çıkarılamadığını vurguladı. Mahkemelerin amacının kişiyi ıslah edip topluma kazandırmanın yanı sıra suça meyilli kişileri suçtan caydırıcı ve ibret verici cezalar vermek olduğunu dile getiren Mesutoğlu sanıklara suçun vahameti ile orantılı bir hapis cezası vermeyi uygun ve adil bulduklarını belirtti. Mesutoğlu sanık 1 İrfan Düşer ile Sanık 2 Tekin Çetin’ i 9’ar ay sanık 3 Hüseyin Gör’ü ise 6 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.