Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, toplantıda, Dikmen, Güzelyurt, Gönyeli, Akıncılar, İskele, Paşaköy ve Beyarmudu belediyelerinin 2015 yılı bütçeleri kabul edildi.

Toplantıda ayrıca gümrüklerde verilen hizmetlerin ücretlerinin hayat pahalılığı oranında ayarlandı ve 2015 yılı için avlanma ruhsatlarının harçları yeniden düzenlendi.

LSD Hastalığı nedeni ile hayvanları itlaf edilen ve barınakları kapatılan hayvan üreticilerinin itlaf edilen hayvanların yaş grupları dikkate alınarak Genel Tarım Sigortası Fonu Hayvancılık Zorunlu Sigorta Tüzüğü’ne göre karşılanması kararlaştırıldı.

Bakanlar Kurulu ayrıca benzin istasyonlarının satıştan aldıkları kar payının yüzde 1 oranında artırılmasını ve Elektrik Kurumu’nun “avalli” yakıt alabilmesi için gelen talebi onayladı.

Kurul ayrıca yurt dışına yapılacak olan narenciye konsantresi ihracatı konusunda yalnızca Cypruvex Ltd.’e teşvik primi verilmesi konusunda karara vardı.

Toplantıda son olarak, Karpaz’da faaliyet gösteren Karpaz Kooperatif Tütün Şirketi Ltd.’nin “devlete herhangi bir mükellefiyet getirmemesi ve alımla ilgili sorumluluk kooperatife ait olması koşuluyla”  talep ettiği miktar kadar tütünün, kooperatif tarafından planlı olarak ekilmesine onay verildi.