Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Benzinciler Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

Bakanlıkta bugün akşam saatlerinde gerçekleşen görüşmede Kıbrıs Türk Benzinciler Birliği Başkanı Levent Çağdal, AB kriterlerine göre KKTC’de araç sayısı ve yakıt satış verileri incelendiğinde toplamda 50 petrol istasyonu olması gerekirken, bu rakamın 150 olduğuna dikkati çekerek, yeni benzin istasyon izinlerinin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Benzinciler prim oranının %12.5’e yükseltilmesini de talep eden birlik başkanı ayrıca akaryakıt taşımacılığı fiyatlarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

“TIRLAR KAÇAK YAKITIN ANA NEDENİ”

Ziyarette, ihaleler ve KKTC’ye giriş yapan Tırların ülkede kaçak yakıtın ana sebebi olduğunu ve bu konuda önlem alınması gerektiği de belirtilirken, son olarak akaryakıt sektörünü düzenleyecek, denetleyecek, benzin istasyonları ve dağıtım tesislerinin niteliklerini geliştirecek bir yapı gerektiğinin de altı çizildi.

Kıbrıs Türk Benzinciler Birliği Başkanı Levent Çağdal konuşmasının ardından, sektörün taleplerini içeren metni Bakan Denktaş’a sundu.

DENKTAŞ: “İŞBİRLİĞİNE DAİMA AÇIĞIZ”

Talepleri inceleyen Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise yapılabilecekler ve iyileştirmeler konusunda işbirliğine daima açık olduklarını amaçlarının halkımıza daha kaliteli hizmet sunmak olduğunu söyledi.