Bursa'da, sahibinin kesmeye kıyamayıp bir yıl boyunca beraber yatıp kalktığı koç, bu sene herkese toslamaya başlayınca satışa çıkarıldı.

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde 74 yaşındaki Teyfik Gülay'ın geçen sene kurban bayramında koçu ile yakınlığı görenleri hayrete düşürmüştü. Kendisine alışan koçu kesmeye kıyamayan Gülay, bayram namazı sonrası ise papyon bağladığı "Murat" isimli koçu ile bayramlaşmaya gitmişti. Yaşlı adamın attığı her adımda yanında olan, hatta onunla uyuyan ve yemek yiyen, denize giren koç, bu sene ya satılacak ya kesilecek.

Tek başına yaşayan Gülay, bir senedir sevimli koçuyla adeta arkadaş olmuştu. Kurban Bayramı'nda kesmek için yeni bir koç edinen Gülay, "Murat" ismini verdiği eski koçuna ise kıyamamıştı. Bayram sabahı namaza gittikten sonra evine gelip koçuna papyon takan Gülay, onu öperek bayramlaşmıştı. Ardından "Murat" ile birlikte esnaf ve komşularına bayram ziyaretine çıkan Teyfik Gülay, haberlere konu olmuştu.

Gülay, "Artık çok büyüdü. Rahat durmuyor. Beni bile yere yıkıyor. Geçen sene kıyamamıştım. Ama bu sene ya satacağım ya da keseceğim. Gelip bakan oldu. 2 sene boyunca gözüm gibi baktım. Yaklaşık 100 kilogram geliyor. Bin 500 lira fiyat biçtim" dedi.

Beraber yatıp kalktığı koçunu satışa çıkardı