Meclis Başkanı Sibel Siber, Dr. Ayten Salih Berkalp’in yaşamının anlatıldığı biyografik eserin Kıbrıs Türk halkının belleğine önemli katkı sağladığını kaydetti.

Yakın tarihle ilgili bilinmeyen pek çok gerçeğin “Dr. Ayten’in Romanı” ile gün ışığına çıkarıldığını söyleyen Siber, “Ayten Berkalp’ın halkına ve ülkesine adadığı yaşamının ekseninde 80 yıllık tarihimiz çeşitli yönleriyle irdelendi” dedi.

Kitabın toplumsal belleği zenginleştirecek nitelikte olduğunu da sözlerine ekleyen Sibel Siber, “İz bırakan anıları olan herkes yaşadıklarını toplumla paylaşmalı, böylesi paylaşımlardan alınacak nice dersler var” şeklinde konuştu.

“MUHTEŞEM BİR ANLATIM, MUHTEŞEM BİR KALEM”

Cumhuriyet Meclisi’nden verilen bilgiye göre, Siber, kitabın yazarı gazeteci Ahmet Tolgay, hayatı kitaba konu olan Dr. Ayten Berkalp ve kitabın yayınını üstlenen Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin Başkanı Filiz Besim ile bir araya geldi.

Özel davetle Tolgay’ı, Berkalp ve Besim’i Cumhuriyet Meclisi’nde ağırlayan Siber, kitapla ilgili görüşlerini, “Muhteşem bir anlatım, muhteşem bir kalem” diyerek paylaştı.

“KISA SÜREDE OKUYUP BİTİRDİĞİM KİTABIN ETKİSİNDE KALDIM”

Kitabı kısa sürede okuyup bitirdiği ve etkisinde kaldığı aktaran Sibel Siber şunları söyledi:

“Eser, Kıbrıs Türk halkının belleğine yeni ve önemli bir katkı sağladı. Kitabın yazarı Ahmet Tolgay’ı, anılarını en ince ayrıntısına dek Tolgay’a aktaran Dr. Ayten Berkalp’ı ve kitabın yayıncısı Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim’i kutlarım.”

“BEYAZ PERDEYE, YA DA TELEVİZYON EKRANINA YANSITILMALI”

Dr. Ayten’in Romanı’nın tanıtım etkinliğindeki vurgusuna atıfta bulunan Meclis Başkanı Siber, “Bu ilginç yaşam öyküsünün filme alınması, beyaz perdeye, ya da televizyon ekranına yansıtılması, mutlaka görselliğe kavuşturulması gerek” ifadesine yer verdi.