Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk tıp camiasının önemli isimlerinden, ilk anestezi uzmanlarından biri olan Dr. Ayten Salih Berkalp’ın 80 yıllık yaşam öyküsünü kitaplaştırma kararı aldı. 
Kitabı, gazeteci yazar Ahmet Tolgay kaleme alacak.

Tabipler Birliği açıklamasına göre, daha önce Dr. Kaya Bekiroğlu’nun hayatını Birlik Başkanı Filiz Besim’le birlikte yazan Ahmet Tolgay, yeni kitabı sonbaharda kitabı okuyucuya sunacak.

Açıklamada, Kıbrıs Türk tıp camiasının ilk anestezi uzmanlarından da biri olan Dr. Ayten Berkalp’in, sanata, spora, hekimliğe, içinden geldiği halkının var oluş mücadelesine, bürokrasiye, sosyal yaşama ve insanlığa hep ön saflarda yer aldığı kaydedildi.

Yeni biyografik kitapla ilgili çalışmalarına dair bilgi veren araştırmacı yazar Ahmet Tolgay’ın da şunları ifade ettiği belirtildi:

“Dr. Ayten Berkalp’ın çok zengin yaşam öyküsünün ekseninde 1930’lu yıllardan başlayarak günümüze dek uzanan birbirinden ilginç, çok önemli olayların ve bu olayların kahramanı olmuş insanların geçit resmi var. Bizimle anılarını içtenlikle paylaşarak bu olayları ve bu olayların kahramanlarını toplumsal belleğe kazandırmamıza yardımcı olan saygıdeğer Berkalp’a müteşekkiriz.”