Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan, başına gaz kapsülü isabet ettiği yerde ailesi ve arkadaşları tarafından anıldı.

İki yıl önce Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan, başına gaz kapsülü isabet ettiği yerde ailesi ve arkadaşları tarafından anıldı. Okmeydanı'nda düzenlenen anma törenine Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, annesi Gülsüm Elvan, avukatı Oya Arslan ve Taksim Dayanışması Platformu'ndan Mücella Yapıcı ve çok sayıda kişi katıldı.

Anma töreninden önce Berkin Elvan maskesi takan çocuklar, vurulduğu yere ekmek bıraktı. Daha sonra Berkin Elvan'ın anne ve babası vurulduğu yere gelerek karanfil bırakıp, mum yaktı.

Davayla ilgili bilgi veren Avukat Oya Arslan, "4 kişinin kimliğinin belirlenmesi gerekiyor. En son 21 kişinin fotoğrafları gelmişti. Dosya Adli Tıp Kurumu'na gönderilen görüntülerin yeniden tespiti, incelenmesi için gönderilmişti. Şu an donmuş, bekletilmiş durumda. Savcı harekete geçmiyor. Soruşturma aşaması bekletiliyor" dedi.

Baba Sami Elvan, "İki yıl önce Berkin burada ekmek almaya çıkmıştı ve burada vuruldu. Hala Berkin ekmeğini alamadı. Bu ülkede ekmek almak, minibüse binmek, kartopu oynamak suç. Bugün hala Berkin'in katilleri ortada yok. Tek istediğimiz bir şey var. Kimseden bir çöp dahi istemiyoruz. Sadece biz adaletin gelmesini istiyoruz" derken, anne Gülsüm Elvan ise, Söyleyecek bir söz var mı? Ne diyebiliriz ki. Sözün tükendiği yer" şeklinde konuştu.

Grup, daha sonra anma için Berkin Elvan'ın kabrinin bulunduğu Feriköy Mezarlığı'na gitti.