HALKIN SESİ’nin dünkü sayısında manşet olarak yayımlanan “Bizi Ölüme Terk Ediyorlar” başlıklı haberle ilgili açıklama yapan Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Ersan Berksel, adı geçen hastanın herhangi bir hastaneye sevkinin söz konusu olmadığını ve hastanede tedavi edilmeyi kendi isteği ile reddettiğini kaydetti

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Ersan Berksel, HALKIN SESİ’nin “Bizi Ölüme Terk Ediyorlar” başlığıyla dün manşetten yayımladığı haber üzerine açıklama yaptı.

Berksel, söz konusu rahatsızlıkla ilgili tüm operasyon ve ameliyatların devlethastanesinde de yapılabildiğini vurguladı ve haberde adı geçen hastanın herhangi birhastaneye sevkinin söz konusu olmadığını, hastanede tedavi edilmeyi kendi isteğiyle reddettiğini kaydetti.

Dr. Ersan Berksel, gazetemize gönderdiği açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Gazetenizin, “Bizi Ölüme Terk Ediyorlar” başlığıyla manşetten yayımladığı haber üzerine açıklama yapma ihtiyacı duyduk. Söz konusu haberde gazeteniz olayı, sanki hastaAnkara’ya sevk edilmiş, ancak gitmek istedikleri Yakın Doğu ÜniversitesiHastanesine sevk edilmedikleri gibi bir algı yaratılmıştır. Bilinmesi gerekir ki, haberde adı geçen hastanın herhangi bir hastaneye sevki söz konusu değildir. Hasta hastanemizde tedavi edilecekti ancak hastamız, 4 Ocak 2016 tarihinde, “Tüm sorumluluğu üzerime alarak, kendi isteğimle taburcu oluyorum” şeklinde imzalı beyan vermek suretiyle, Devlet Hastanesi’nden ayrılmıştır. Oysa haberde adı geçen özel hastanede, hastaya yapılan ‘endarterektomi’ operasyonu,Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde görev yapan 4 Kalp Damar Cerrahları tarafından da başarıyla yapılabilmektedir. Daha önceden de birçok vakaya bu şeklide başarıyla müdahale edilmiştir. Yani bu durumda olan hastaların başka bir merkeze sevki söz konusu olmamaktadır.

Konuyla ilgili gerçekler şu şekildedir:

“Hasta, 3 Ocak 2016 tarihinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisine müracaat etmiştir. Hastaya Nöroloji Uzmanımız tarafından yatış önerildi. Ancak hasta kabul etmeyerek ayrıldı. Ertesi gün yeniden acil servise müracaat edenhasta, bu kez yatışı kabul ederek nöroloji servisine yatırıldı. Aynı gün MRI’ı çekilenhastaya damar tıkanıklığı (akut iskemik serebrovasüler olay) tanısı kondu ve tedavisine başlandı. Ancak hasta ailesi, tedaviyi kabul etmeyerek ve dosyayı imzalayarak kendi istekleri ile taburcu oldu. Görüldüğü gibi hastanın tanısı hastanemizde konmuş ve tedavisine başlanmış iken, (Ankara’ya veya başka bir merkeze sevki söz konusu değilken) ailesi tarafından kendi istekleri ile taburcu olmuştur. Bu tür hastalarhastanemizdeki 7 nöroloji uzmanımız tarafından başarıyla tedavi edilmektedir. Bugüne kadar aynı durumda olan birçok hasta başarıyla tedavi edilmiştir. Haberde adı geçen özel hastanede hastaya yapılan operasyon  (endarterektomi), Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde görev yapan 4 Kalp Damar Cerrahları tarafından başarıyla yapılabilmektedir. Daha önceden de bir çok vaka başarıyla yapılmıştır. Bu durumda olan hastaların başka bir merkeze sevki söz konusu olmamaktadır.

Ülkemizin en kapsamlı hastanesi olan Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu DevletHastanesi’nde her gün binlerce kişi şifa bulup yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürüyorken, kamuoyunda yanlış bir algı oluşturmaktan öte bir maksada hitap etmeyen bu tür haberlerin yayınlanması, başta hastalarımız olmak üzere, tüm sağlıkçalışanlarını derinden yaralamaktadır.”