Kubilay Kurçer

DP-UG Milletvekili Berova, Teknecik ve Kalecik’teki elektrik santrallerinde kullanılan yakıttaki zehirleyici sülfürün azaltılabilmesinin, yakıtın kalitesinin arttırılmasıyla mümkün olacağını vurguladı ve ekledi 

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Milletvekili Özdemir Berova, devletin akışkanlığını sağlayabilmek açısından bakanlıkların isimleri ve olması gereken dairelerle ilgili yasal düzenleme yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek, hükümetin meclisteki çalışma koşullarını düzeltecek önlem alması gerektiğini vurguladı. Teknecik elektrik santralinde filtre olmaması ve Kalecik’teki elektrik santralinde filtre sisteminin düzenli çalıştırılmamasının, halkın en önemli şikayet unsurlarından biri olduğunu dile getiren Berova, halkı zehirleyecek olan gazların elektrik santrallerinden çıkmasının, insan sağlığını etkileyeceğini kaydetti. KIB-TEK yönetiminin hükümetin üzerinde politika yapma sürecinin devam ettiğini belirten Özdemir Berova, kurumun yönetilmesi konusunda ciddi sıkıntıların olduğunu söyledi. ADA TV’de Cansu Örmeci’nin sunduğu Öğlen Ajansı programına konuk olan DP-UG Milletvekili Özdemir Berova, %1 yakıt oranının maliyete çok fazla etkisi olmadığının da altını çizdi. 

“%1 YAKIT ORANININ MALİYETE ÇOK FAZLA ETKİSİ YOK” 

Teknecik elektrik santralinde filtre sisteminin olmaması ve Kalecik’teki AKSA Elektrik Santrali’nde filtre sisteminin düzenli çalıştırılmamasının, halkın en önemli şikayet unsurlarından biri olduğunu dile getiren DP-UG Milletvekili Özdemir Berova, halkı zehirleyecek olan gazların elektrik santrallerinden çıkmasının, insan sağlığını etkileyeceğine dikkati çekti. Devlette ilerlemeyi bir günde gerçekleştirmenin mümkün olmadığını belirten Özdemir Berova, sistem içinde belli pozisyonlar alınarak hedeflere ulaşabileceğinin altını çizdi. Hedeflere ulaşılması halinde ülke adına artı değer katılacağını ve insanların rahatlayacağını söyleyen Berova, zehirleyici sülfürün azaltılabilmesinin, yakıtın kalitesinin arttırılmasıyla mümkün olacağını vurguladı. Özdemir Berova, %1 yakıt oranının maliyete çok fazla etkisi olmadığını da vurguladı. 

“KIB-TEK’İN HÜKÜMETİN ÜZERİNDE POLİTİKA YAPMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR” 

KIB-TEK yönetiminin hükümetin üzerinde politika yapma sürecinin devam ettiğini belirten Özdemir Berova, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“KIB-TEK bütçesini meclise gönderdik. Hükümet ettiğimiz süreç içerisinde KIB-TEK’in yönetiminde hükümetin üzerinde politika üretme konusunda ısrar söz konusuydu. DP-UG olarak böyle durumda çok rahatsız olduğumuzu sayın Yorgancıoğlu’na iletmiştik. KIB-TEK yönetiminin hükümetin üzerinde politika etme süreci devam ediyor. KIB-TEK yöneticilerini hükümet belirler, dolayısıyla yöneticileri değiştirmesi gerekir. Kurumun yönetilmesi konusunda ciddi sıkıntılar var. Kurumun yaptığı faaliyetlerin mercek altına alınıp incelenmesi gerekiyor.” 

“FARKLI PARAMETRELERDE DÜZENLEME YAPILARAK HAYATIN UCUZLAMASI SAĞLANABİLİR” 

DP-UG Milletvekili Özdemir Berova, asgari ücretteki net 48 TL’lik artışın vatandaşı memnun etmediğini belirterek, vatandaşın ekonomik durumunun sürdürülebilirliğinin zora girdiğinin altını çizdi. Ekonomide kendi kriterlerini bulunduran sistem üzerinde, halkın ekonomik rahatlığını sağlayabilecek düzenlemeler yapmanın hükümetin görevi olduğunu kaydeden Berova, dövizdeki yükselişten dolayı birtakım sıkıntılar yaşandığına değinerek, belli komitelerin bu konuya ilişkin planlama yapabileceğini söyledi. Berova, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Vergi düzeninin değişmesi açısından partimizin önerileri mevcut. Bu önerilerin geniş kapsamlı tartışılması gerekir. Hükümette iktidar olduğumuz dönemdeki fark, %35’lik döviz bazında kayıptır. Farklı parametrelerde düzenleme yapılarak hayatın ucuzlaması sağlanabilir. Ekonomik konularla ilgili komitemiz var. Oradaki arkadaşlar konuları iyileştirme noktasında çalışmalar yapıyorlar. Çalışmalar yakın zamanda da kamuoyuna paylaşılacak.”