Milli Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova bugün Akdeniz Karpaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Şen ve mütevelli heyetini makamında kabul etti ve bir süre görüştü.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova küçük bir ada ülkesinde neredeyse toplam nüfusun üçte biri kadar öğrencinin üniversitelerde eğitim aldığına dikkat çekti.

Berova, bu sayının hedeflenen 100 bin sayısına ulaşması için eğitimde kalitenin çok önemli olduğunu vurgu yaptı.

Üniversitelerin her geçen gün hem fiziksel, hem de eğitim alanında daha kaliteli ve daha iyi şartlar altında eğitim hizmeti vermesinin önemine işaret eden Berova, bu noktada üniversitelerde toplam kaliteyi arttırmak adına çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Akdeniz Karpaz Üniversitesi mütevelli heyeti üyesi Ahmet Erbaş,  kısa zaman içinde, çeşitli uluslararası akreditasyon kurumlarına, akreditasyon ve tam üyelik için başvurularını gerçekleştirdiklerini söyledi. Erbaş, öğrencilere uygulamalı eğitim sağlamak için belli alanlarda anlaşmalar yaptıklarını kaydetti.

Akdeniz Karpaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Şen de üniversite hakkında Berova’ya bilgi verdi. Şen, Akdeniz Karpaz Üniversitesi eğitim ve öğretim faaliyetlerinde yaşayarak öğrenme felsefesi ile hareket ettiklerini söyledi. Şen, deneyimleyerek, görerek, inceleme ve araştırma yolu ile öğrenme prensiplerini uygulamakta olduklarını kaydetti.