Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, okul ziyaretlerine Gazimağusa bölgesindeki bazı okullarla devam etti.

Bakan Berova, Namık Kemal Lisesi, Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Canbulat Ortaokulu, Şehit Hüseyin Akil İlkokulu, Çanakkale Ortaokulu, Alasya İlkokulu, Gazimağusa Maarif Anaokulu ve Doğu Akdeniz Doğa Koleji’ne giderek incelemelerde bulundu.

Berova, okulların fiziki altyapısı, donanım ve sorunlar hakkında okul müdürlerinden bilgi aldı; öğretmenlerle de biraraya gelerek, sorularını cevaplandırdı.

1421427435.jpg

1421427424.jpg

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ziyaretlerini tamamlamasının ardından, Doğu Akdeniz Doğa Koleji’nde basına açıklamada bulundu.

BEROVA

Bakan Berova, ziyarette bulunduğu okullarda inceleme yapma ve sorunları yerinde görme fırsatı yakaladığını, okul yöneticileri ve okul öğretmenleri ile de sorunlar hakkında bilgiler alarak, sorunların giderilmesi ile ilgili olarak da görüş alış verişinde bulunulduğunu belirtti.

Periyodik aralıklarla KKTC genelindeki okullara ziyaretler gerçekleştirerek, sorunları yerinde görme ve sorunların kısa süre içerisinde çözülmesi amacını taşıdıklarını belirten Bakan Berova, esas amaçlarının eğitim kalitesini yükseltmek, öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, okulların fiziki ve donanım altyapılarının yanında eğitim kalitesinin yükseltilmesinde en öncelikli etkenin hiç şüphesiz öğretmenler olduğunun altını çizerek, gerçekleştirmiş oldukları bu okul ziyaretlerinin bir diğer amacının da öğretmenlerle bir araya gelerek, sorunları bire bir öğretmenlerden dinleyip, birlikte çözüm önerileri ortaya koymak olduğunu belirtti.