Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, BRT’ye konuştu. Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) Öğrencileri’nin Akademi’nin kapatılacağı gerekçesi ile yaptığı eylemleri değerlendiren Berova; Akademi’nin kapatılmasının söz konusu olmadığını kaydetti.

Özel bir üniversiteye sınıf öğretmenliği bölümü açması için verilen izinin şartlı olduğunu söyleyen Berova; şartın; ‘yasa gereği sadece Atatürk Öğretmenler Akademisi’nden mezun olanların devlet okullarında kadro hakkı bulunduğu ve bunun özel okula başvuranların bilgilendirilmesini’ içerdiğini açıkladı.

Berova; ‘Atatürk Öğretmen Akademisi’nin korunması gerektiğini düşünüyoruz, Akademinin kapatılması söz konusu olamaz, yaptığımız projeksiyona göre 20 sınıf öğretmeni ve 15 okul öncesi öğretmenlik için öğrenci kabul edilecek” dedi.

Eğitim Bakanı Berova; Şehit Ertuğrul Okulu’ndaki greve de değindi.Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki sorunlarla ilgili denetim yapıldığını ve denetim sonucu hazırlanan Rapora göre gerekli önlemlerin alındığını söyleyen Berova, buna rağmen yetkili Sendika’nın grev konusunda ısrarcı olduğunu söyledi.

Sendikaya yönelik eleştiriler yapan Berova; ‘okulun mevcut öğretmen sayısında grev giden öğretmenler gitmeyenlerden az, Sendika’nın kendi tüzüğünde de okulda greve gidilir mi gidilmez mi araştırmadan greve gidildi, bu kapsamda gerekli tedbiri aldık zorlansak da eğitim yılının sonuna gelmeyi başardık’ ifadelerini kullandı.

Eğitim Bakanı Berova; Devlet Okulları ile Özel okullar arasında farklılıkları da değerlendirdi, Devlet Okullarındaki eğitim kalitesinin özel okullardan önde olduğuna işaret etti.

Özel Okulların denetimine ilişkin ise Berova; ‘Denetim ve Yönlendirme Dairesi’nin denetimleri belli bir takvim içinde yaptığını, denetimlerin raporlama aşamasında olduğunu bildirdi.
Eğitim Bakanı Berova; Yüksek Öğretimle ilgili düzenlemeler içinse Yüksek Öğrenim Çalıştay Sonuçlarını beklediklerini buna göre yol haritası belirleneceğini kaydetti.

Berova; Özel Eğitim Yasa Önerisi’nin de Bakanlık gündeminde bulunduğunu belirtti, komitenin öneri üzerinde çalıştığını kaydetti.