Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, arı yetiştiriciliğinin ülke üretiminde önemli yere sahip olduğunu belirtti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Berova, Kuzey Kıbrıs Arıcılar Birliği heyetini kabul etti.

Arıcılıkta son yıllarda daha profesyonel anlayış ve üretime yönelik çalışmaların başlatıldığını dile getiren Berova, Arıcılar Birliği’nin bu noktadaki katkılarının büyük olduğunu söyledi.

Berova, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın, arıcılığın önemi noktasında farkındalığın arttırılmasına yönelik yapılacak tüm çalışmalara destek vermekten çekinmeyeceğini kaydetti.

Berova, çağdaş üretim teknolojilerinin KKTC’de her sektörde geliştirilmesine imkan verecek projelere destek olmanın gerekliliğini de belirterek, okullarda böylesi bir etkinliğin düzenlenmesi için gerekli hazırlıkların yapılacağını ifade etti.

KASAPOĞLU

Kuzey Kıbrıs Arıcılar Birliği Başkanı Kırata Kasapoğlu da ziyarette, bal üretimi, arıcılık mesleğinin devamının sağlanması ve “Kıbrıs Arısı” türünün korunmasının en büyük gayeleri olduğunu söyledi.

Bu kapsamda AB destekli projeler yürüttüklerini dile getiren Kasapoğlu, çalışmaları konusunda Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan destek istedi.

Bu noktada, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın bu konulara hassasiyetini bildiğini, Çevre ve Ekoloji dersinin bu yıl müfredata girmesinin bir vatandaş ve üretici olarak kendisini memnun ettiğini dile getiren Kırata, arı yetiştiriciliği ve bal üretiminin de bu ders içerisinde yeni nesillere aktarılmasının en büyük temennileri olduğunu söyledi.