Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, beraberinde bakanlık yetkilileriyle birlikte Atatürk Öğretmen Akademisi’ni (AÖA) ziyaret etti.

Berova, ilk olarak Akademi Başkanı Doç. Dr. Zehra Özçınar ve Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yaradan ile görüştü.

Akademi Başkanı Özçınar Bakan Berova’ya okulun tarihçesi ile ilgili bilgi aktardı.

Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yaradan, okulun devamlılığı adına bazı düzenlemeler yapmak istediklerini belirterek bu konuda Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığıyla bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da 1937 yılında kurulan Öğretmen Okulunun kendisi için önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Atatürk Öğretmen Akademisi bu ülkenin bir değeridir, bir markadır dolayısıyla bu güzide okulun seviyesi yükseltmemiz gerekir” ifadelerini kullandı.

2’si Devlet okulu olmak üzere KKTC’de faaliyet gösteren 15 yüksek öğretim kurumu bulunduğunu anımsatan Berova, bu okulların her branş için insan gücü yetiştirdiğini kaydetti.

Atatürk Öğretmen Akademisi’nin de çok değerli ilkokul öğretmenleri yetiştirdiğine dikkat çeken Bakan Berova, okulun 16 değerli öğretmenle toplam 68 öğrenciye eğitim verdiğini söyledi.

Buna rağmen Akademi öğrencilerinin mezuniyetin ardından yüksek lisans konusunda denklik ve akreditasyon sorunu yaşadıkları bilgisini veren Berova, bu sorunu Akademinin seviyesini yükselterek çözme hedefinde olduklarını belirtti.

Berova, LAÜ ve DAÜ gibi Devlet Üniversiteleri ile işbirliği sağlayarak Atatürk Öğretmen Akademisi’nin marka değerini yükseltmek istediklerinin altını çizdi.