Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, KKTC’de temaslarda bulunan Türkiye’deki Çanakkale Gazi Ortaokulu ve onları ağırlayan kardeş okul Şehit Turgut Ortaokulu öğrencilerini  kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Berova, kardeş okul uygulamalarının iki ülke arasındaki bağları güçlendirmek adına çok önemli olduğunu ve kendilerinin de bunu sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

Kardeş okul uygulamasını hayata geçirip, yeni dostluklar kuran Şehit Turgut Ortaokulu 'na da teşekkür eden Berova, bu tür yakınlaşmaların yıkılmaz dostluk bağları kuracağına inandığını ve gelecekte yönetici konumuna gelecek öğrencilere KKTC'yi tanıtma imkanı sunduğunu kaydetti. Berova, "Umarım misafir öğrencilerimiz KKTC'yi hiç unutmazlar" dedi.

Şehit Turgut Ortaokulu Müdürü Cengiz Uzun da konuşmasında, Çanakkale Gazi Ortaokulu ile kardeş olduklarını ve onları KKTC'de ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti. Çanakkale Gazi Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerine ziyaret sırasında KKTC'yi tanıttıklarını söyleyen Uzun , "Umarım ziyaretimize gelen bu öğrenciler ileride de üniversite eğitimi için gelirler" dedi.

Çanakkale Gazi Ortaokulu Müdür yardımcısı Abdurrahman Köse de, KKTC’deki günlük gezilerinin bugün sona erdiğini belirtti. Çok güzel ağırlandıklarını ve güzel duygularla ayrılacaklarını söyleyen Köse, kardeş okul olmalarına ve karşılıklı ziyaretler yapmalarına imkan veren yetkililere teşekkür etti. Köse, hedeflerinin KKTC-TC kaynaşmasına katkı koymak olduğunu söyledi ve şehitler diyarı Çanakkale’den selam getirdiklerini belirtti.

Konuşmalardan sonra Berova konuk heyete hediye verdi. Konuk heyet de Berova’ya plaket sundu.