Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Gençlik Dairesi’nin istişare ve organizasyonu ile “Avrupa’dan KKTC’ye Gençlik Köprüleri” etkinliği kapsamında ülkeye gelen Londra Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu öğrencileri, öğretmen ve eğitmenlerini kabul etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Berova’ya KKTC’de yapacakları kültürel geziler ve sunacakları danslarla ilgili bilgi veren öğrenci ve eğitmenler, Kuzey Kıbrıs’ta bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

260 öğrencinin eğitim gördüğü Londra Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu’nda var olan eksiklikler ve talepleri ile ilgili Bakan Berova’ya bilgi de veren öğretmenler, Berova’yı Londra’da ağırlamaktan büyük onur duyacaklarını ifade ettiler.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da,  “uzakta olsanız da, biz her daim yanınızdayız” diyerek, var olan taleplerin ve eksikliklerin giderilmesi için gerekenin yapılacağını söyledi.

“Gönül bağlarımızı ve birliğimizi sıkı tutmamız lazım. Ülke olarak buna çok ihtiyacımız var” diyen Berova, kendisine gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi.