Uğur İrtem

Türkiye Cumhuriyeti'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk halkının varlığı, geleceği ve gelişimi için milli eğitim ve kültürün son derece önemli olduğunu kaydetti.

Lefkoşa Büyükelçisi Kanbay, bugün Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’yı makamında ziyaret etti.

KANBAY “BİRLİKTE GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ”

Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, ziyarette yaptığı konuşmada, koalisyon hükümetinde görev almasından dolayı ziyaret ettiği Berova’ya, yeni görevinde başarılar diledi.

Türkiye ile Lefkoşa Büyükelçiliği’nin her zaman Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na destek olmaya devam edeceğini ifade eden Kanbay, Bakan Berova öncülüğünde yapılacak çalışmalara destek vereceklerini vurguladı.

Herşeyin eğitimle başladığına belirten Kanbay, Kıbrıs Türk halkının varlığı, geleceği ve gelişimi için milli eğitim ve kültürün son derece önemli olduğunu kaydetti.

Büyükelçi Kanbay, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özedmir Berova ile birlikte güzel işler yapacaklarına inanç belirtti.

BEROVA: “EĞİTİM, MİLLİ MÜCADELEDE ÖNEMLİ ROL OYNADI”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özedmir Berova ise Büyükelçi Kanbay’ın gerçekleştirdiği ziyaretten  duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

9 ay önce yaptığı Milli Eğitim Bakanlığı görevini, yeni kurulan hükümette yeniden üstlendiğine işaret eden Berova, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın, tüm bakanlıklar içerisinde, adında "milli" bulunan tek bakanlık olduğunu belirtti.

Berova, eğitimin, Kıbrıs Türk halkının verdiği milli mücadelede önemli rol oynadığını söyledi. “Kıbrıs Türk toplumunun adadaki varlığının devamı ve milli mücadelenin başarıyla verilmesinde, genç ve çocuklarımızın eğitim kadromuzca milli birlik çerçevesinde organizasyonu büyük bir rol oynamıştır” diyen Berova, bugün bayrağın gönderde dalgalanmasının Kıbrıs Türk halkının varlığının tescili olduğunu vurguladı.

Özdemir Berova, Kıbrs Türk halkının bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devleti yapısı altında varlığını sürdürmekten büyük mutluluk duyduğunu da belirtti.

Konuşmasında eğitimin önemine atıfta bulunan Berova, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın ülke genelinde yapacağı çalışmalarda, her zaman olduğu gibi bundan sonra da, Türkiye Cumhuriyeti ile Lefkoşa Büyükelçiliği’nin katkı ve desteklerine ihtiyaç duyacağını söyledi.