Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, eğitime ve dolayısıyla insana yapılan yatırımın, güçlü, mutlu ve parlak bir geleceğin teminatı olacağını söyledi.

Özdemir Berova, yeni eğitim yılının başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajda, eğitime yapılan yatırımın, KKTC’nin çağdaş dünyayla bütünleşme çabalarına hız kazandıracağını kaydetti. Berova, iyi yetişmiş bir neslin, ülkenin en önemli sermayesi olduğunu belirtti.

Mesajında öğrencilere de seslenen Berova “Unutmayın ki dersleriniz için göstereceğiniz ilgi ve çalışma azmi, sizi başarıya götürecektir. Bu başarı da geleceğe emin ve sağlam adımlarla ilerlemenizi sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin de özveriyle çocuklarımızı yetiştirdiğine işaret eden Berova, Socrates’in “Dünyada her şeye değer biçilebilir ama öğretmenin eserine değer biçilemez” yönündeki sözlerini hatırlatarak, öğretmenlerin, geleceğin ışığı gençlere rehber olduğunu, her türlü başarıda üstün gayreti ve kutsal emeği bulunduğunu ifade etti.

Berova öğretmenlere de “Sizlere emanet ettiğimiz çocuklarımızı koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven, topluma karşı sorumluluk duyan kişiler olarak hayata hazırlayacağınıza olan inancım tamdır. Sizlere inanıyor, güveniyor ve başarılar diliyorum" diyerek seslendi.

Gençlerin yetişmesinde öğretmenler kadar velilerin de emeği olduğunu ifade eden Berova, iyi bir toplumun temelinin ailede atıldığının hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Berova, velilere yönelik sözlerinde, “Çocuklarımızı tarihine ve kültürüne sahip çıkan, kendi ayakları üzerinde duran bireyler olarak yetiştirmek için çabalayan sizler toplumu da o kadar güçlü kılacaksınız.” ifadelerine yer verdi.

Berova şöyle devam etti:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Gençler, vatanın bütün ümit ve istikbali size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır' diyerek gençlere olan inancını belirtmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle; öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, tüm eğitim çalışanlarının ve ailelerimizin Yeni Eğitim-Öğretim yılının başarılarla dolu olarak geçmesini temenni eder, sevgi ve saygı dileklerimi sunarım.”