Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı öncesi okullarda devam eden çalışmaları yerinde görmek ve bilgi almak amacıyla ziyaretlerini sürdürüyor.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Berova bu bağlamda Girne Bölgesinde artan öğrenci nüfusuna bağlı alınabilecek önlemleri yerinde tespit etmek ve yapılan çalışmaları incelemek amacıyla, Şht. Hasan Cafer İlkokulu, Karaoğlanoğlu İlkokulu, Alsancak İlkokulu, Lapta İlkokulu ve Lapta Anaokulu’na ziyaretlerde bulundu ve okul yöneticilerinden bilgi aldı.

Girne Bölgesinde artan nüfusun öğrenci çağ nüfusunu da etkilediğini, bunun ilkokullarda yaratacağı sıkıntıları gidermek için gerekli çalışmaları Bakanlık olarak başlattıklarını ve kısa vadede sorunu çözmek için kararlar alındığını söyleyen Berova, orta ve uzun vadede çözüm için gerekli projeleri değerlendirdiklerini söyledi.

Şht. Hasan Cafer İlkokulu’nun mevcut 16 dersliğine ek olarak ilk etapta 2 yeni prefabrik derslik eklenerek desteklenmesi  adına Bakanlığa bağlı ilgili birimlere gerekli talimatları verdiğini belirten Bakan Berova, Karaoğlanoğlu İlkokulu’nda ise mevcut yapı içerisinde ihtiyaç duyulması halinde 1 sınıfın daha kullanılabileceğini tespit ettiklerini, ek sınıf açılması gerektiği taktirde gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi.

Berova, Alsancak İlkokulu’nda ise bir önceki Bakanlık döneminde plan ve projelerinin yapıldığı 8 sınıflık ek bina projesinin bir takım sorunlar nedeni ile hayata geçirilemediğini, projenin bu yıl tekrar merkezi ihale komisyonuna sevk edildiğini, ihalenin tamamlanmasının ardından ek binanın yapımına başlanacağını ve projenin tamamlandıktan sonra bu bölgeye ciddi anlamda rahatlık getireceğini belirtti.

Lapta İlkokulu ve Anaokulu’nu da ziyaret eden  Berova, Lapta İlkokulu için ek sınıf projesinin bulunduğunu ancak Nisan ayı içerisinde iktidara geldikleri dönemde Ekonomik Mali Protokol’ün imzalanmaması ve ihale süreçlerinin başlayamaması sebebi ile yapılacak ek derslik projesinin Eylül ayında tamamlanamayacağını,yapılacak farklı değişiklikler ile İlkokul binasındaki yoğunluğu azaltmak amacında olduklarını sözlerine ekledi.

Bakan Berova, Lapta Anaokulu’nun arazisine de yeni bir bina yapma projelerinin olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, amaçlarının en az eksiklik ile yeni eğitim-öğretim yılına başlamak olduğunu, tüm okullarda çalışmaların yoğun bir biçimde sürdüğünü ve incelemelerinin devam edeceğini belirtti.

Alsancak ve Lapta bölgesindeki okulları ziyaretinde bölge Belediye Başkanları Fırat Ataser ve Fuat Namsoy’da  Bakan Özdemir Berova’ya eşlik etti.