Türkiye’de temaslarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, BRT1 Ana Haber Bültenine telefonla bağlanarak soruları yanıtladı.

Bakan Berova, soğuk hava koşullarından dolayı okulların tatil edilip edilmeyeceği sorusunu yanıtladı.

Berova, yurtdışında olmasından dolayı Milli Eğitim Bakanlığı’na Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürk’in vekalet ettiğini, bu konuda yaptıkları istişareler sonucu hava koşullarının eğitime ara verilecek kadar kötü olmadığı sonucuna vardıklarını söyledi.

Türkiye’de yütürüttüğü temaslara da değinen Berova, bu öğretim yılı içinde ÖSYM’nin hazırlayacağı kitapçıklarda KKTC uyruklu öğrencilere verilecek kontenjanların daha iyi yerlerde ve daha fazla sayıda olabilmesini sağlamak amacıyla bir takım görüşmeler yaptıklarını anlattı.

Berova, 9 Eylül ve Ege Üniversiteleri ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü rektörleri ile görüştüğünü, yarın Ankara’daki üniversitelerle de temaslarda bulunacağını ve YÖK başkanı ile görüşmeleri olacağını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı, A- Level ve ÖSYM ile Tükiye’deki üniversitelerde okumak isteyen KKTC uyruklu öğrenciler için mümkün olan en iyi kontenjanı sağlama konusunda çalışmalar yapacaklarını kaydetti.