Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, İskele Kadınlar Derneği heyetini kabul etti; derneğin kadınlara yönelik eğitim projesi hakkında bilgi aldı.

Dernek üyelerinden Sibel Çakıcı ile Zekiye Gece, ziyarette Bakan Berova’ya, İskele’den Dipkarpaz’a kadar tüm bölgelerde okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik sürdürdükleri “kimse eğitimsiz kalmasın” projeleri hakkında bilgi verdi.

Bakanlık basın bürosunun açıklamasına göre, ilk etapta okuma-yazma bilmeyen kadınlara yönelik çalışma yapmayı planladıklarını belirten dernek üyeleri, ileride ise ülke genelindeki tüm kadınlara yönelik hizmet vermeyi amaçladıklarını aktardı.

Dernek yetkilileri, “kimse eğitimsiz kalmasın” projelerinde gönüllülük ilkesinin esas olduğunu ve eğitim verecek öğretmenlerin bu hassasiyeti göz önünde tutarak kendilerine yardımcı olacaklarına inandığını söyledi.

Proje ve amaçlarını yerine getirebilmek adına Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın desteğinin ve denetiminin çok önemli olduğunu belirten İSKAD yetkilileri, İskele sınırları içerisinde Bakanlığa ait bir yapının Derneğin kullanımına verilmesini de talep etti.

BEROVA: “ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Milli Eğitim ve Kültür Bakan Özdemir Berova ise,  İSKAD’ın sadece bir dernek olarak değil, sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettireceğine inandığını belirtti.

Berova, sosyal sorumluluk projeleri üreten diğer tüm kurum, kuruluş ve derneklere olduğu gibi İSKAD’a da ellerinden gelen tüm desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Koordinasyon içerisinde her şeyin en güzel şekilde başarılabileceğini belirten Bakan Berova, yeni kurulan derneğe çalışmalarında başarılar diledi.