İlköğretim Dairesi Müdürü ve İzcilik Yürütme Kurulu Başkanı Ali Nizam Başkanlığındaki heyet. Bakan Berova’ya çiçek ve izci fuları takdim etti.

İzcilik Birimi Sorumlusu Lütfiye Fedai yaptığı konuşmada, 22 Şubat’ın 1926 yılından beri tüm dünyada izci düşünce günü olarak kutlandığını anımsatarak, her yıl 22 Şubat’ta izci örgütlerinin biraraya gelerek gerçekleştirdikleri etkinlikleri değerlendirdiğini ve sonraki yıl yapmayı planladıklarını paylaştığını belirtti.

Bu yıl da 22 Şubat’ta KKTC’de düzenledikleri yürüyüş, kermes ve ziyaret gibi etkinlikleri anlatan Fedai, yıl içerisinde de gençleri izcilik konusunda bilgilendirmek için çalıştıklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ise, izciliğin gençlere kendine yetme ve doğada hayatta kalabilme yetisi kazandırdığına dikkati çekerek, yaşanan bilgi çağında izciliğin gençlere faydalı alışkanlıklar kazandırmasının yanı sıra zararlı alışkanlıklardan da uzak tuttuğunu belirtti.

İzcilik gibi sosyal etkinliklerin gençlere çeşitli beceriler kazandırdığına işaret eden Berova, izcilere çalışmalarında başarılar diledi.