Berova’nın saat 14.00’te gerçekleşen kabulünde 23 Nisan İlkokul Müdürü Osman Fırat, Şehit Ertuğrul İlkokul Müdürü Rasiha Erkal, Hacettepe Üniversitesi Çocuk Halk Dansları Topluluğu Sorumlusu Dr. Bahar Özkan ile öğretmen ve öğrenciler hazır bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, kabulde yaptığı konuşmada, bakanlık olarak okullar arası dayanışmayı temsil eden ‘kardeş okul’ uygulamasını teşvik ettiklerini ifade ederek, bu tür uygulamaların çocuklar arasında kurulan dostlukların başlangıcı olduğunu kaydetti.

Okulların bu uygulamaya devam etmelerini isteyen Berova, bu kapsamda ülkeye gelen gelen Hacettepe Üniversitesi Çocuk Halk Dansları Topluluğu öğretmen ve öğrencileri ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Halk Dansları Topluluğu Sorumlusu Dr. Bahar Özkan ise kardeş okullar 23 Nisan İlkokulu ile Şehit Ertuğrul İlkokulu ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özkan, ‘kardeş aile’ olarak nitelediği uygulamanın okul, öğretmen ve öğrenciler arasında dayanışma yanında güzel dostlukların kurulmasını sağladığını vurguladı.

Özkan, konuşmasında, yaklaşık 20 yıl önce kurulan topluluk hakkında Berova’ya bilgi de verdi.

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Halk Dansları Topluluğu Sorumlusu Dr. Bahar Özkan, Milli Eğitim Bakanı Özdemir  Berova’ya günün anısına gümüş şekerlik hediye etti.