Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, KKTC’nin geleceğinin şekillenmesinde eğitimi en önemli unsur olarak gördüklerini belirtti.

KKTC’de bulunan Mersin K-20 Yatırım Ortaklığı’ndan bir heyet Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Berova, kabulde yaptığı konuşmada, Mersin’in KKTC için çok önemli bir il olduğunu, özellikle ulaşımın zor olduğu yıllardan başlayarak Kıbrıslı Türklerin Anadolu ile buluşması ve dünyaya açılmasında önemli bir nokta olduğunu vurguladı.

Berova, yüksek öğretime, çok önemli, hızla gelişen ve büyüyen bir alan olduğundan daha da hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirterek, aksi takdirde küçücük bir hatanın, umulmadık sorunları ortaya çıkarabileceğinin altını çizdi.

Yüksek öğretim başta olmak üzere, Mesleki Teknik Öğretim gibi diğer eğitim kurumları ve yuvaların kendileri için ayrı ayrı önem arz ettiğini belirten Berova, KKTC’nin geleceğinin şekillenmesinde eğitimi en önemli unsur olarak gördükleri vurguladı.

Berova, bu vesileyle daha güçlü, daha güvenilir, daha kaliteli bir eğitim yaratmak amacıyla yapılacak her türlü olumlu katkıya ve yatırıma, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı olarak destek olmalarının kendilerini mutlu edeceğini kaydetti.

Ziyarette heyet adına konuşan K-20 Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Altıoğlu da, Türkiye’nin Mersin İlinde Mersin K-20 Yatırım Ortaklığı oluşturan iş adamları olarak önemli yatırımlara imza attıklarını, daha büyük yatırım yapmak hedefiyle KKTC’ni seçtiklerini söyledi.

Altıoğlu, KKTC’de özellikle turizm ve eğitim konusunda yatırım yapma düşüce ve istekleri olduğunu bu konuda nasıl bir yol izlemeleri gerektiği ile ilgili bilgi ve yardım almak amacıyla adaya ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na geldiklerini ifade etti.