Milli Eğtitim ve Kültür Bakanı Özdemir Bereova, incelemelerde bulunduğu 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nde, mezuniyet törenine de katıldı.

Milli Eğtim ve Kültür Bakanılığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre,  Bakan Berova’ya Talim Terbiye Dairesi Müdürü Havva Dağsever ile Okul Müdürü Raif Asvaroğlu eşlik etti.

Berova, yaptığı incelemenin ardından okulun fiziki alt yapısının yenilenmesi ve var olan eksikliklerin giderilmesi için en kısa zamanda çalışma başlatacağını kaydetti.

Daha sonra 19 Mayıs Türk Maarif Koleji tarihçesi ve panosunun yazılı ve görsel olarak  yer aldığı anıtın açılışını da gerçekleştirdi.

Berova, Limasol’da 19 Mayıs Lisesi adı altında eğitim veren okulun devamı olan 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nin bugün olduğu gibi  gelecekte de genç kuşaklara hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

Okun mezuniyet töreninde konuşan Berova, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji öğretmen ve öğrencilerini, 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde yaptıkları çalışmalar nedeniyle kutladı.

Sürekli değişim içerisinde olan dünyada zamanın hızla aktığını belirten Berova, değişimin  ancak eğitim ile yakalanabileceğini vurguladı.
 
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; “biz her şeyi gençliğe bırakacağız. Geleceğin ümidi onlardır, bütün ümidim gençliktir” sözünü hatırlatan Berova, üniversite eğitimi için gidecekleri ülkelerde öğrencilerin KKTC’yi en iyi şekilde tanıtacaklarına şüphesinin olmadığını söyledi.

Berova, öğrencilere, sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu yaşam diledi.

1467285857.jpg

1467285841.jpg