Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Berova ziyarette ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer ile görüşerek, kampusun gelişimiyle ilgili bilgi aldı ve sorunları dinledi.

Ziyarette Berova’ya, Yüksek Öğrenim ve Dış ilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler ve Bakanlık Özel Kalem Müdürü Fatoş Anıl Öder de eşlik etti.

Berova ziyarette yaptığı konuşmada, KKTC’de bulunan üniversiteleri görmek ve incelemelerde bulunmak, varsa sorunları yetkililerden dinlemek amacıyla ziyaretlere başladıklarını, bu çerçevede de ilk ziyareti ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’na gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bakan Berova, KKTC’nin üniversite eğitimine önem veren bir ülke olduğuna işaret ederek,  ülkeyi üniversite ve turizm adası yapmak için gerçekleştirilen aktif destek ve çalışmaların süreceğini söyledi.

Hedeflerinin 75 binlere ulaşan öğrenci sayısını artırmak olduğunu, kalitenin yükseltilmesi amacıyla çalıştıklarını ifade eden Bakan Berova, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun kuruluşunun 10’ncu yılını da kutladı.

TÜMER

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer de konuşmasında kampusun 10’ncu yılına girdiğini belirterek, kampusun gelişimi ve yaptıkları çalışmalar hakkında Berova’ya bilgiler verdi.

Tümer, mezunların başarılarının, ODTÜ’nün yükseköğretimdeki kalite standartlarını Kuzey Kıbrıs kampusuna de taşıdığının bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, araştırma alanında da ülkenin en önemli konuları olan enerji ve çevre ile Akdeniz konusu üzerine çalışmalarda yoğunlaştıklarını anlattı.