Etkinliğe, katılan Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova güne okulun beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte spor yaparak başladı.

Etkinlikte, öğrencilere sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapmak amacıyla meyve de dağıtıldı.

Etkinliğin sonunda ise öğrenciler gökyüzüne balonlar bıraktı.

Basına açıklamada bulunan Bakan Berova, içinde bulunduğumuz haftanın, okullarda Spor Ve Sağlık Haftası olarak değerlendirileceğini belirterek, Girne Oğuz Veli Ortaokulu’nun bu kapsamda güzel bir aktivite düzenlediğini dile getirdi.

Spor ve Sağlık Günleri etkinliğinde sabah öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte spor yapma olanağı bulduklarını anımsatan Berova, yapılan fiziksel aktivitelerin vücudu hareketlendirerek moral ve motivasyonu artırdığını söyledi.

Sporun günlük yaşamın parçası haline getirilmesi gerektiğini; ancak insanların, iş yoğunluğunu bahane göstererek fiziksel aktivitelerden uzak durduğunu dile getiren Berova, spor yapmanın sağlıklı yaşam için önemine vurgu yaptı.

Berova, “İnsan vücudu hareket üzerine planlanmış bir organizmadır ve hareketsizlik birçok hastalığa neden olur” dedi, sporun belirli bir program ve disiplin içinde yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Berova, “Eğer bu hareketlere kendimize alıştırıp uygulamaya sokarsak, ömür döngüsü içinde sağlıklı yaşam sürmemiz mümkün olabilir. Bunu bir kez daha hatırlattıkları için Oğuz Veli Ortaokulu öğrencilerine teşekkür ederim” dedi.