Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Lefkoşa’da bazı ilkokulları ziyaret etti.

Bakanlık açıklamasına göre, Şehit Yalçın, Şehit Ertuğrul ve Şehit Tuncer ilkokullarını ziyaret eden Berova, incelemelerde bulundu, öğretmenler ve okul aile birlikleriyle bir araya geldi.

Öğrencilerle de görüşen Berova, yeni yıl ile birlikte bundan sonraki dönemlerde bakanlığın yapacağı çalışmalar ve eğitim politikaları hakkında bilgi verdi.

Ziyaretler sırasında sorunlara çözümler üretilmesinin önemini vurgulayan Berova, olumlu veya olumsuz her düşünceye önem verdiklerini, değerlendirdiklerini, buna göre yol haritalarını belirlediklerini kaydetti.

Berova, özellikle Temel Eğitimi Geliştirme Projesi çerçevesinde okul kitaplarının yenilenmesinin ve basımının KKTC’de yapılmasının ülke eğitimi adına bir ilk olduğunu belirtti. Berova, bu çerçevede yapılan pilot uygulamalarla eksiklerin giderilmesinin ve değişen bilgilerin kitaplara yansımasının daha erken ve sağlıklı bir şekilde olacağını kaydetti.

Bu konu ile ilgili öğretmenlerin geri dönüşünün ve eksiklikler ile ilgili düşüncelerinin ya da önerilerinin kendileri için önemli olduğunu söyleyen Berova, eğitim sisteminin yenilenip gelişmesi ve sağlıklı, bilgili bireyler yetişmesinin ancak hep birlikte hareket edildiği takdirde başarılabilineceğini ifade etti.

Okullardaki tamir, tadilat, çevre düzenlemesi ve demir baş eksikliklerinin neler olduğuyla ilgili de bilgi alan Berova, erken zamanda bunların giderilmesi için gereken çalışmanın yapılacağını ekledi.

1483540804.jpg

1483540806.jpg

1483540807.jpg

1483540841.jpg