Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Yöneticiler Derneği’nin yeni yönetim kurulunu kabul etti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova kabulde yaptığı konuşmada, eğitimle ilgili hassasiyetlere önem verdiklerini ve ülke eğitiminin gelişimi adına paydaşlarla işbirliğinin önemli olduğunu söyledi.

Berova, dernek tarafından dile getirilen sıkıntıların araştırılacağını ve bakanlık olarak sorumluluktan kaçmayacaklarını belirtti.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Yöneticiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Eraslan görüşmede yaptığı konuşmada, genel eğitimle ilgili taşımacılık, öğrenci kayıtları, öğretmen eksiklikleri, okul bütçeleri, okul yöneticileri statüleri konularında görüşlerini aktardı.

Eraslan ayrıca müdür ve müdür muavin münhalleri, atölye ve bölüm şefliklerinin durumu, Denetleme Değerlendirme ve Yönlendirme Yasası ile ilgili değişiklikler, eğitsel kol denklikleri, ders kayıpları, kıyafet ödeneği konularına ilişkin fikirlerini dile getirdi.