Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, şu an mecliste olan özel eğitimle ilgili yasa tasarısının yasallaşmasıyla birlikte özel eğitim veren okullarda düzenlemeye gidileceğini söyledi.

Berova bugün Doğu Akdeniz Üniversitesi(DAÜ) Sağlık Bilimleri Dekan Vekili Prof. Dr. Mehtap Malkoç ve  Fizyoterapistler Odası Başkanı Musa Muhtaroğlu’nu kabul etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede İrfan Nadir 18 yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi ile Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’nde ihtiyaç duyulan fizyoterapist ve uzman psikolog konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

Berova, kabulde yaptığı konuşmada, özel eğitim yasa tasarısının şu an mecliste olduğunu, tasarısının yasallaşması ile birlikte özel eğitim veren okullarda düzenlemeye gidileceğini ve kadro yapısına da kavuşulacağını söyledi.

Bakanlık olarak tüzükler üzerinde çalışmaların devam ettiğini kaydeden Berova, ülkede özel eğitime muhtaç olan çocukların daha sağlıklı ortamlarda eğitim alabilmeleri için uzmanlara ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Berova, özel eğitimin tam güne geçmesi gerektiğini de söyledi.