Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, bazı ilkokullarda kol faaliyetleri içerisinde verilen satranç eğitimini yaygınlaştırmayı arzu ettiklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Berova, Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu Başkanı Halil Göymen’i kabülünde, disiplin, strateji, plan geliştirme ve uygulamaya koymayı içeren satranç sporunun okullarda yaygınlaştırılmasının arzusu içerisinde olduklarını ifade etti.

Okul öğretmenlerinin gönüllü olarak satranç eğitmenliği için ilgi göstermesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Berova, “Hepimizde düşen görev, ortak bir çalışmayla, bu sporun nasıl yaygınlaştırılabileceği üzerinde çalışma yapmaktır” dedi.

Bakanlık olarak satranç eğitimi için gereken desteği vermeye hazır olduklarını da ifade eden Berova, satrancın süreklilik gerektiren bir dal olduğu, dolayısıyla okul haricinde de devamlılığının olması gerektiğini ifade etti.

GÖYMEN

Halil Göymen ise satrancın yaygınlaştırılması hedefiyle Türkiye İş Bankası, Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 2013’de başlayan işbirliğinin devamını arzu ettiğini ifade etti.

Göymen,  “Satrancı okullarımızda yerleştirmek bizim için bir gurur meselesidir. Bunun için kendimizi adadık” dedi.

Bugün 45 ilkokulda kol faaliyetleri içerisinde satranç eğitimi verildiğini kaydeden Göymen, satranç eğitimi için ilkokullardan 97 öğretmenin önüllü olarak Federasyon tarafından düzenlenen eğitimi aldığını belirtti.