Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen) yeni yönetim kurulunu kabul etti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Kıbrıs Türk Memur Sendikası Başkanı Kaan Mındıkoğlu nezaket ziyaretinde yaptığı konuşmada, Memur-Sen’in kamuda ve devletin sahip olduğu kitlerde örgütsel bir sendika olduğunu vurguladı.

Yeni yönetim kurulu olarak “yeni yüzlerle yönetime talip olduklarını ve kabul gördüklerini” belirten Mındıkoğlu, sıkıntıları aşmak ve sendikanın güçlenmesi adına yola çıktıklarını belirtti. Mındıkoğlu, Memur-Sen’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni, bayrağını ve ülkenin geleceğini düşünen bir sendika olduğunu kaydetti.

Çalışanların menfaatlerini korurken kırıcı değil yapıcı tavır içinde olma hassasiyetlerini dile getiren Mındıkoğlu, diyalog yoluyla her şeyin çözülebileceğine inandıklarını ve sorumluluktan asla kaçmayacaklarını söyledi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da, örgütlü sendikacılığın; “toplumların vazgeçilmez uzuvlarından bir tanesi” olduğunu belirtti.

Her çalışanın mutlu, huzurlu ve refah bir hayat sürmesinin, toplumun geleceği açısından önemli olduğuna işaret eden Berova, “Ülkemizin refahını güçlendirmek, milli değerlerimizi korumak ve Cumhuriyetimizin devamını sağlamak hepimizin dileği ve görevidir” dedi.

Berova, sendikanın hassasiyeti olan yıkıcı değil yapıcı tavırdaki yaklaşımların tüm yönetimler tarafından olumlu karşılanacağına, diyalog yolu ile çözüm arayışlarının ise, görev bilinci içerisinde hareket eden herkes tarafından takdir edileceğine inanç belirtti.

Özdemir Berova, ekonomik sıkıntıların yaşandığı KKTC’de, hükümetin bu sıkıntıların aşılması ve refah seviyesinin yükseltilmesi amacıyla çalışmaları olduğunu ifade etti.

Berova, ülke eğitimi adına güzel işler yapabilmek ve var olan projeleri tamamlamak için bakanlık olarak ekibi ile birlikte yoğun çalışma içerisinde olduklarını ve yeni projelerin de gündemlerinde olduğunu söyledi.