Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’ya nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, birliğin yaptığı çalışmalar ve projeler hakkında Bakan Berova’ya bilgi veren birlik başkanı Remzi Gardiyanoğlu, taleplerini de aktardı.

Uyuşturucu ile Mücadele, Çevre ve Ekoloji gibi derslerin müfredatta yer bulmasından dolayı  Berova’yı takdir ettiklerini belirten Gardiyanoğlu, sigara ve alkol kullanımına karşı gençlerde bilinç oluşturmanın önemli olduğunu ve bunun da müfredatta yer alması gerekliliğini dile getirdi.

Gardiyanoğlu, ülkemizde alkol ve sigara kullanım oranının yüksek boyutta olduğunu, kullanım yaşındaki düşüklüğün de kendilerini üzdüğünü vurguladı.

Remzi Gardiyanoğlu ayrıca, kullanılan materyaller ve düzenlenen senaryo ile reklam içerisinde yansıtılan duyguların, bilinç altında alkol ve sigara kullanımını teşvik ettiğini, bunun önlenmesi adına gerekli denetimlerin ve yasal uyarıların yapılmasını istedi.

Bu vesileyle, farkındalığı artırmak ve gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesini sağlamak adına üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Gardiyanoğlu, başta Milli  Eğitim ve Kültür Bakanlığı olmak üzere tüm paydaşlarla işbirliği içinde çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

BEROVA

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da konuşmasında, Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini, projelerini, önerilerini ve hassasiyet duydukları konuları bildiğini ve gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesi gailesinin kendi hassasiyetleri ile örtüştüğünü vurguladı.

Önümüzdeki süreçte trafik ve sağlık gibi konuların müfredatta yer alması için gerekli çabanın gösterileceğini kaydeden Berova, bunun yanında alkol ve sigara kullanımının önlenmesinin önemli olduğunu ve bu konuda farkındalık yaratılması adına gerekenin yapılacağını söyledi.