Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adımın, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adım olduğunu vurguladı. Berova, “İşte bu yüzden, Türk milletinin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 97. yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını yürekten hissetmekteyiz” dedi.

Berova, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla BRT’de televizyon ve radyoda yaptığı konuşmada, bugünün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın 97. yıl dönümü olduğunu belirterek, “Büyük anlam ve öneme sahip bugünde hepinizi en içten saygı ve sevgilerimle kucaklıyorum” dedi.

Gençlere hitap eden Berova, geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumların ilelebet yaşama hakkına sahip olduğunu ifade ederek, bu bilinçle, 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk’ün, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongrelerle Kurtuluş Savaşı’nı, ona inanan milletiyle birlikte sürdürdüğünü, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü gençlere armağan ettiğini kaydetti.

"SEVGİ, BARIŞ VE HOŞGÖRÜ İÇİNDE..."

Berova, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak gençlerin, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelerek, birlik içinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni daha güçlü bir hale getireceklerine inandığını belirtti.

Berova, “Biliyoruz ki sizler, Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur” diye konuştu.

Berova, konuşmasının sonunda, başta, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazileri rahmet ve saygıyla anarak,  gençlerin bayramını kutladı, tüm vatandaşlara saygı ve sevgilerini iletti.