Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Sivil Savunma Teşkilatı’nın yeni Başkanı Erdoğan Çelebi ile eski Başkanı Fatih Yarımbaş'ı kabul etti.

Berova, kabul sırasında Türkiye'de dün akşam yaşanan terör saldırısına işaret ederek, saldırıyı "global terörün Türkiye yansıması" olarak tanımladı ve lanetledi.

Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu ve bu "belayı" def edecek güçte olduğunu vurgulayan  Berova, içleri çok çok yansa da teröre inat hayata devam edeceklerini söyledi ve yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Milli Eğitim Bakanlığında yer alan görüşmede ilk sözü alan Sivil Savunma Teşkilatı eski Başkanı Fatih Yarımbaş, 2 yıllık görev süresi boyunca sosyal sorumluluk projeleri geliştirmelerinin yanında doğal afetlerle ilgili tatbikatlar yaptıklarını, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları çalışmalarda başarılı sonuçlar aldıklarını anlattı.

Yarımbaş, bakanlıktan gördüğü ilgi ve desteğe teşekkür ederek, yeni dönemde de bu işbirliklerinin süreceğine ve çok daha güzel projelere imza atılacağına inanç belirtti.

Yeni Başkan Erdoğan Çelebi de, işbirliğini en iyiye götürmek için çalışacaklarını belirterek, kendilerinden önceki dönemde eğitime verilen önemi kendilerinin de sürdüreceğine ve aldıkları bayrağı en ileriye taşıyacaklarına vurgu yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova da, Sivil Savunma Teşkilatı’nın çok önemli bir kurum olduğunu belirterek, yaptığı görev itibariyle insanlara, yurt savunması yanında doğal afetler başta olmak üzere çok geniş yelpazede hizmet verdiğine işaret etti.

Berova, Sivil Savunma Teşkilatı’nı "gözbebeği" gibi gördüklerini belirterek, bu çerçevede yaptıkları birçok projede başarılı sonuçlar aldıklarını ifade etti ve yeni dönemde de yakın işbirliğinin devam edeceğini söyledi.

KKTC için gerekli olan tüm unsurların ortak projelerle hayat bulacağını ifade eden Berova, "Amaç toplumun kaliteli hizmet almasıdır" dedi ve her iki başkana da yeni görevlerinde başarılar diledi.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Türkiye’de yaşanan terör olayını da kınayarak, lanetledi. Türkiye'de dün akşam global terörün yansımasının görüldüğünü ifade eden Berova, saldırıda yaşamını yitirenlere rahmet yaralılara acil şifalar diledi.

Terör karşısında global önlemlerin alınmasının önemine işaret eden Berova, teröre inat hayata devam edilmesi gerektiğini ifade ederek, "içimiz yansa da çok çok yansa da hayata yine devam edeceğiz, Türkiye güçlü bir devlettir, üzerinden bu belayı def edecek güçtedir" diye konuştu.