Betül Aklan 

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Kıbrıs Halk Dansları ve Sanat Merkezi Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Barış Festivali’ne katılmak üzere adaya gelen folklor ekiplerini kabul etti.

Kıbrıs Halk Dansları ve Sanat Merkezi Derneği Kurucu Başkanı Serhat Kozoğlu ile Bulgaristan, Ukrayna, Türkiye, KKTC’den folklor ekiplerinin katıldığı kabulde, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp de hazır bulundu.

BEROVA: “TANITIM AÇISINDAN ULUSLARARASI ETKİNLİKLER ÇOK FAYDALI”

Bakanlıkta gerçekleşen kabulde konuşan Bakan Berova, KKTC’nin tanıtımı açısından uluslararası etkinliklerin çok faydalı olduğunun altını çizdi.

Festivale katılan ekiplerin hem kendi kültürlerini yansıtan danslarını ada halkıyla paylaşma olanağı bulacağını, hem de yeni dostluklar elde edeceklerini söyleyen Berova, “Ülkemize güzel bir etkinlik için geldiniz. Umarım burada geçirdiğiniz zaman içerisinde hem güzel etkinlikler sunar hem de ülkemizi tanıma fırsatı elde edersiniz” şeklinde konuştu.

1472216814.jpg

Festival ekibine adanın tarihi ve turistik yerlerini gezme imkanı sağlanacağını belirten Bakan Berova şöyle devam etti:

“Kültür bir toplumun yaşaması ve toplum olarak var olabilmesi için esas unsurları gösteren davranış biçimlerinden bir tanesidir. Her ülkenin kendi kültürü ile varlığını daha ileriki nesillere aktarması mümkündür. Bu bağlamda bu tür festivallerin birçok ülkenin kendi kültürlerini diğer ülkelere tanıtma açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Kültür kaynaşması yaşayan toplumlar, ileriki süreçleri içerisinde kendilerini barışa, sanata ve diğer alanlara daha çok katkı yapar hale getirirler ki, bu da dünyadaki barış ve huzur ortamının korunması açısından çok önemlidir diye düşünüyorum. Ben tüm ekibe adamızda bulunduklarından dolayı memnuniyetimi ifade ediyorum ve hoş geldiniz diyorum.”

KOZOĞLU: “AMAÇ TANITIM VE KÜLTÜR PAYLAŞIMI”

Kıbrıs Halk Dansları ve Sanat Merkezi Derneği adına konuşan Kurucu Başkan Serhat Kozoğlu ise, festivalle KKTC’yi tanıtmayı ve kültür paylaşımı sağlamayı amaçladıklarını kaydederek, etkinlikler hakkında bilgi verdi. Kozoğlu, festival açılışının dün akşam Girne Kaşgar bölgesinde gerçekleştiğini aktardı.

Bugün saat 18.30’da eski Citroen ışıklarından Pronto Çemberi olarak bilinen çember arasında kortej düzenleneceğini söyleyen Kozoğlu, kortejin ardından 20.30’da Mücahitler Parkı’nda dans gösterisi gerçekleştirileceğini ifade etti. Yarın saat 19:00’dan 23:00’a kadar Karşıyaka köyünde konser ve dans aktiviteleri sergileneceğini belirten, Kozoğlu, festivalin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini umduklarını sözlerine ekledi.

Konuşmalarına ardından karşılıklı plaket ve hediye takdimi yapıldı.