Türk Maarif Koleji Eğitim Bilim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türk Maarif Koleji Eğitim Bilim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Yaratan, ziyarette yaptığı konuşmada, vakfın kuruluş amacının TMK’deki eğitim düzeyinin uluslararası normlar seviyesine yükseltilmesi, geliştirilmesi ve tanıtılması için çalışmalar yapmak olduğunu belirtti.

Bu çerçevede, hedeflerinin, TMK öğrenci ve mezunlarına ülke ihtiyaçları çerçevesinde eğitim bursu vermek ve ihtiyaçlı başarılı öğrencilere eğitim imkanı sağlamak olduğunu söyleyen Yaratan, çalışmaların özelde Türk Maarif Koleji’ne, geneldeyse Kıbrıs Türk eğitimine katkı yapacağını vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova da, TMK’nin ülke eğitim sisteminin en eski ve en etkili okullarından biri olduğunu belirterek, vakfın desteğinin önemli olduğunu, bunun okulun gelişmesine, sosyalleşmesine ve nitelik oluşturmasına katkı sağlayacağını söyledi.

TMK mezunlarının böyle bir vakıf kurma projesini ilk duyduğunda heyecanlandığını ifade eden Bakan Berova,  diğer ülkelerde örneği olan vakfın ülkemizde bir ilk olduğunu ve diğer okullara da örnek olmasını temenni etti.

Berova, Kıbrıs Türk eğitim sistemine katkı sağlayacak her yapıya desteklerini eksik etmeyeceklerini belirterek, vakfa çalışmalarında başarılar diledi.