Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Dr. Fazıl Küçük Spor oyunları kapsamında düzenlenecek olan Taekwondo şampiyonası için KKTC’de bulunan yabancı taekwondo federasyon başkanlarını kabul etti.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, KKTC Taekwondo Judo Karate Aikido Kurash Wushu Muaythai Federasyonu Başkanı Eyüp Gökbilen, ziyarette yaptığı konuşmada, bu yıl 16’ncısı yapılacak Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları içerisinde üç tane uluslararası Taekwondo şampiyonası ( 15. GTF Avrasya Şampiyonası, 28. WTF (Olimpik sistem) Şampiyonası, 3. World Budo Martıalarts Şampiyonası) yapılacağını belirtti.

Gökbilen, yarın başlayıp 3 gün üst üste yer alacak oyunlara İskoçya, Norveç, Türkiye, Kırgızistan, İran, Moldova, Romanya, Ermenistan ve KKTC’den toplamda 200’e yakın sporcunun katılacağını söyledi.

1476887818.jpg

BEROVA

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da, KKTC’de yapılacak olan uluslararası organizasyona bir çok yabancı ülke sporcularının ve federasyon başkanlarının katılmasının kendisini memnun ettiğini kaydetti.

“Ülkemiz maalesef haksız ambargolar altında ezilmekte” diyen Berova, ekonomik ambargoların bir çoğunun da Anavatan Türkiye’nin desteğiyle aşıldığını vurguladı.

Berova, KKTC’nin özellikle spor konusunda ciddi anlamda sıkıntı yaşayan bir ülke olduğunu, bir çok yetenekli gencin yaşanan insanlık dışı spor ambargosu yüzünden yeteneğini dünya ile paylaşamadığını söyledi.

Bakan Berova, sporun, karşılaşma veya bir yarışma değil, dostluk, kardeşlik ve iletişim olduğunu vurgulayarak, ülke gençliğinin uluslararası alanda diğer gençlerle kaynaşmasının, oyunlar oynamasının, kültürünü tanıtması ve farklı kültürler tanımasının, ülke için çok önemli unsur olduğunu ifade etti.