Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, üniversitelerin araştırma geliştirme kuruluşları fonlarından yararlanması için çalışma yaptıklarını kaydetti

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova, yazılı açıklamasında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren 14 üniversitede yaklaşık 85 bin öğrenciye kaliteli eğitim hizmeti verildiğini belirtti.

Berova, yüksek eğitim kurumlarının eğitim ve öğretimin yanı sıra, araştırma - geliştirme ve topluma verecekleri hizmet ile de öncülük etme rolleri bulunmasına rağmen hak ettikleri bazı avantajlardan yararlanamadıklarını ifade etti.

Yararlanılamayan avantajların başında Türkiye’nin araştırma ve geliştirme kuruluşlarının fonlarının yer aldığını belirten Berova, Bakanlık olarak konuyu önemsediklerini ve derhal girişim başlattıklarını kaydetti.

TÜBİTAK başta olmak üzere Türkiye’nin diğer önde gelen araştırma ve geliştirme kuruluşları ile ciddi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Berova, fonlardan yararlanabilmek için ileriki günlerde gerekli protokollerin imzalanacağını ifade etti.