Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya’da yaptıkları temas  ve incelemeleri tamamladı.

Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, iki bakan EXPO 2016 Antalya’yı da ziyaret etti.

Türkiye’nin ilk EXPO’sunda KKTC olarak yer almanın, tanıtım açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, “Bayrağımızla, kendi kültürümüzü yansıtan bir ortamda burada KKTC adına yer almak  bizim açımızdan çok önemli” dedi.

Sergi alanına gelişlerinde EXPO 2016 Antalya Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül tarafından karşılanan bakanlar, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın ile görüşerek alan hakkında bilgi aldı. Görüşmenin sonunda konuk bakanlara EXPO 2016 Antalya’nın sembol çiçeği şakayık takdim edildi. KKTC heyeti de Genel Sekreter Aydın’a KKTC’ye özgü ‘Lefkara’ işi tablo hediye etti.

Berova ve Ataoğlu beraberindeki heyet ile birlikte EXPO 2016 Antalya sergi alanını gezdi. EXPO Serası ve Nepal Bahçesi’nde incelemelerde bulunan KKTC heyetinin son durağı Kuzey Kıbrıs  ülke bahçesi oldu.

Bakanlar, KKTC kültürünü en iyi şekilde tanıtabilmek adına bazı ilave düzenlemeler yapılmasına karar verdi ve düzenlemelerin bir an önce tamamlanıp kültür evinin ziyaretçilere açılması kararı alındı.

Bakan Ataoğlu, KKTC’nin tanıtımının kendisi için çok önemli olduğuna değinerek, “Burayı ziyaret edecek insanların bizim kültür evimizi de görecek olması önemli ve her ziyaret edenin birer rehber olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu “Her zaman olduğu gibi Kuzey Kıbrıs’ın da “EXPO 2016’da” yer almasından dolayı memnuniyetimi dile getirmek isterim” dedi.

EXPO 2016 Antalya sergi alanından çok etkilendiğini söyleyen Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, özellikle bitki heykelleri çok etkileyici bulduğunu ifade etti.

Birçok ülkenin EXPO 2016 sergi alanında kendi kültürlerini yansıtan bahçeler oluşturduğuna da dikkat çeken Bakan Berova, KKTC’ye de bu ortamda kendi kültürünü tanıtma fırsatı verdiği için yetkililere teşekkür etti.

1464787053.jpg

KKTC’nin en önemli sorununun izolasyonlar olduğunu vurgulayan Bakan Berova, EXPO 2016 alanının kalıcı olacağının altını çizerek şunları söyledi:

“Bu açıdan baktığınız zaman tanıtım bizim için gerçek anlamda çok önemli. EXPO’yu her yıl yüzbinlerce kişinin gezdiğini, gördüğünü bilmekteyiz. Tabeladaki bayrağımızla, burada oluşturacağımız kendi kültürümüzü yansıtan bir ortamda KKTC’nin varlığının gösterilmesi bizim açımızdan çok önemli.”

Antalya’da yapılan program doğrultusunda  ANTGİAD (Antalya Genç İşadamları Derneği) Başkanı Volkan Barutçu ve yönetim kurulu üyeleri, AB Medya Grubu, Akdeniz Otelciler Birliği Başkanı Yusuf Hacısüleyman  ve  ANSİAD (Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği) Başkanı Abdullah Erdoğan ve yönetim kurulu üyeleri  ile çeşitli toplantılar gerçekleştirildi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ve Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu beraberlerindeki heyetle bugün öğle saatlerinde adaya döndü.

1464787054.jpg

1464787055.jpg