Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ile Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Akdoğan'da bulunan Dr. Fazıl Küçük İlkokulu ve Polatpaşa Lisesi ile Türkmenköy İlkokulu’nu ziyaret ederek; sorunları dinledi. Konuyla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaretleri değerlendiren Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, okullarda bir takım eksiklikler olmasına karşın fiziksel olarak iyi durumda olduklarını tespit ettiklerini ve bu durumun sevindirici olduğunu söyledi.

Eksikliklerin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını vurgulayan Berova, bölgenin genel ihtiyacının ise kapalı spor salonu olduğunun gözlemlediklerini kaydetti.

Berova: "Bölgeye bu salonun yapılmasının elzem olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda bir planlama yapıp; en kısa zamanda spor salonunu bölgenin hizmetine sunmayı hedefliyoruz" dedi.

Okul idaresi ve öğretmenlerin gerekli özveriyi gösterdiğini ifade eden Berova; bölgeye yapılacak yatırım ile de eğitim kalitesinin arttırılacağını düşündüklerini söyledi.

DİNÇYÜREK: "BÖLGEYE YAPILACAK SALON GENÇLERİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR YATIRIM OLACAK"

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek de konuşmasında; bölgedeki Okul Yöneticileri ve Okul Aile Birlikleri’nin ortak talep ve ihtiyaçlarını yerinde görmek amacıyla Eğitim Bakanı ile birlikte incelemeler yaptıklarını söyledi.

Gençlerin sportif faaliyetlerini yürütebilecekleri çok amaçlı bir salonun yapılması konusunda değerlendirme yaptıklarını ifade eden Dinçyürek; Güney Mesarya Bölgesi’nde kapalı spor salonunun yapılmasının büyük bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Bölgedeki gençlerin ve okulların kullanımında olacak; çok amaçlı bir kapalı spor salonunun devreye girmesini, bölge gençliğine yapılacak büyük bir yatırım olarak düşündüklerinin altını çizen Dinçyürek, tesisin yapımı konusunda yer tespiti yapacaklarını belirtti.

Dinçyürek ayrıca bölgedeki okulların çevresinin yeşillendirilmesi adına okul aile birlikleri ile işbirliği içerisinde fidan dikimi çalışmalarını başlatacaklarını da açıkladı.

Dinçyürek: "Sorunları gördük, çözümleri de biz bulacağız" dedi.

Bakanların ziyaretinde Demokrat Parti-Ulusal Güçler Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu, Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Dr. Fazıl Küçük İlkokulu Müdürü Kenan Tuncay ve Okul Aile Birliği Başkanı Hasan Çakar, Polatpaşa Lisesi Müdürü Yusuf Deviren ve Okul Aile Birliği Başkanı Osman Yiğit ile Türkmenköy İlkokulu Müdürü Mehmet Ali Karahasan hazır bulundu.