Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Berova ve beraberindeki heyet daha sonra, Türkiye Başbakanlık Yurt dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Bakan Berova, Başkan Bülbül’e, Kurum bünyesinde Kıbrıslı öğrencilere verilen bursu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının için oldukça önemsediğini aktararak, işbirliğinin nasıl geliştirileceği konularını görüştüklerini ifade etti.

Yurt dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül'de, Kuzey Kıbrıs Türk toplumunun Türkiye'nin en öncelikli konularından birisi olduğuna vurgu yaparak, başkanlık olarak, yurt dışında yaşayan soydaş ve akrabalarla ilişkileri geliştirmekten sorumlu olduklarını sosyal, akademik entellektüel bazda Kıbrıs'taki Türk Toplumu ile ilişkilerini geliştirmenin temel öncelikleri olduğunu söyledi.

Bakan Berova, bugün Uluslararası Üniversiteler Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu ile de görüşecek, ayrıca Türkmeneli Televizyonu’nda programa katılacak.