Gözde Süreç Sarı

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, ülkedeki sivil toplum örgütleri ve derneklerin yürüttüğü çalışmaların kendileri için yol gösterici olduğunu belirtti.

Hükümetin engellilere, engelsiz bir hayat sunabilmek için üzerine düşeni yapacağını söyleyen Berova, Milli Eğitim Yasası çerçevesinde Özel Eğitim Tüzüğü çıkarılması konusunun önceki bakanlığı döneminde de gündeme geldiğini ve çalışma yapıldığını dile getirdi.

Bu konuda karara varıp yasal mevzuatın düzenleneceğini belirten Berova, konuya özel ilgi göstereceklerini, engellilerin eğitimi konusundaki sıkıntıların aşılması için de engellilerin yanında olacaklarını ifade etti.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, ziyareti “10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası” dolayısıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yücetürk, Bakan Berova’ya, 11 maddelik istem paketini ve Rauf Raif Denktaş Görme Engelliler Özel Eğitim Okulu ile ilgili talepleri içeren dosyayı sundu.

1462961652.jpg

Yücetürk, özel eğitim merkezlerinde görevli bulunan görme engellilerle ilgili iki öğretmenin görme engelliler okuluna transfer edilmelerini, bilgisayar sınıfına uzman bir bilgisayar öğretmeni, müzik sınıfına uzman bir müzik öğretmeni, modelaj el işleri sınıfına, uzman bir öğretmeninin atanmasını talep etti.

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki sesli kütüphanenin, Kıbrıs Türk Görmezler Derneği sesli kütüphanesine aktarılmasını talep eden Yücetürk, görme engelli çocukları okul ve okullara taşıyacak bir servis aracının, acilen Rauf Raif Denktaş Görme Engelliler Özel Eğitim Okulu’na sağlanması istedi.

Özel Eğitim Yasası’na da değinen Yücetürk, Milli Eğitim Yasası çerçevesinde çıkarılacak bir tüzükle sorunların çözülmesini, eksikliklerin giderilmesini istediklerini ifade etti.

Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Refia Arı da Özel Eğitim Tüzüğü’nün Milli Eğitim Yasası kapsamında geçirilmesini istediklerini söyledi.

Özel Eğitim Merkezleri’nde fizik tedavi imkanı sağlanması gerektiğini belirten Arı, özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin günlük olarak fizik tedaviye ihtiyaç duydukların ifade etti.