Sendikanın gündeminde Yenierenköy Belediyesi’ndeki çalışanların 3 aydır maaş alamaması ve LTB’nin Sayıştay raporları var.

YENİERENKÖY BELEDİYESİ ÇALIŞANLARI BUGÜN DE UYARI GREVİNDE

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan BES Genel Sekreteri Mustafa Yalınkaya, Yenierenköy Belediyesi’nde maaşların 3 aydır ödenmediğini kaydederek, çalışanların bugün de uyarı grevinde olduğunu söyledi.

Yalınkaya, “Yenierenköy Belediyesi’ndeki sorunların çözümü için Başbakanlık, LTB’nin Sayıştay raporlarının derhal açıklanması için Sayıştaylık önünde eyleme devam edeceğiz” dedi.

BES Genel Sekreteri Yalınkaya ayrıca, “ Göç Yasası’na Dur De İnisiyatifi ile birlikte Başbakanlık önünde Göç Yasası’na ve dayatma paketlere karşı de eylemde olacağız” ifadesine yer verdi.

“28 BELEDİYENİN ORTAK SORUNU SOSYAL GÜVENCE”

Sosyal güvencenin 28 belediyenin de ortak sorunu olduğunu belirten Mustafa Yalınkaya, hükümetin bu konuda çözüm üretmesinin ve belediyelere kaynak aktarılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

“BÜTÜN SORUNLARIN ANA NEDENİ DENETİMSLİK”

Sayıştay’ın asli görevlerini yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Yalınkaya, “Yaşanan bütün sorunların ana nedeni denetimsizliktir. BES olarak sorunların çözümlenmesi için grev dahil hiçbir mücadeleden kaçınmayacağız” dedi.