Belediye Emekçileri Sendikası (BES) ile Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ), sendikalar, meslek ve çevre örgütleri, üretici birlikleri, siyasi partiler, belediye başkanları ve meclis üyelerini, Türkiye’den KKTC’ye Su Projesi’ne ilişkin Türkiye ile KKTC hükümeti arasında imzalanması öngörülen anlaşmayla ilgili toplantıya davet etti.

Yarın saat 14.00’te KTAMS’ta yapılacak toplantıda, “su anlaşması konusunda izlenmesi gereken mücadele biçiminin şekillendirileceği” açıklandı.

BES ile DEV-İŞ yöneticilerinin bugün bir araya gelerek, TC hükümeti ile KKTC hükümeti arasında imzalanması öngörülen su temin projesi anlaşmasına yönelik bazı kararlar aldığı bildirildi.

BES Başkanı Ulus Arpalıklı ve DEV-İŞ Başkanı Hasan Felek imzalı açıklamaya göre, iki sendikanın karar ve görüşleri şöyle:

“Su temin projesinin işletmesinin ve yönetiminin özel bir tekele, verilmesine karşı toplumun tüm kesimleri ile ortak mücadelenin yükseltilmesi için çağrı yapılmasına karar verilmiştir.

Su temel insan hakkı olduğundan, suyun ticari, amaçlarla metalaşmasına karşı olduğumuzu, Bu anlaşmanın imzalanmaması için iki sendika toplumsal muhalefetle birlikte sonuna kadar, kararlı şekilde mücadele edeceğini bir kez daha teyit eder.

Su anlaşmasının özellikle Belediyeleri ve toplumun tüm kesimlerine getireceği olumsuzluklara karşı, Belediyelerin ve Belediye çalışanlarının hakları için sonuna kadar örgütlü kavgayı yürüteceğimizi kamuoyuna duyururuz.”