Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Yeni Erenköy Belediyesi’ndeki mücadelelerini yarından itibaren çalışanla birlikte Meclis önüne  taşıyacaklarını ve Meclis önüne çadır kuracaklarını açıkladı.

BES, sorunların katlanarak büyüdüğünü belirterek, “Çalışanlar 3 aydır evlerine ekmek götüremiyor. Hükümet sessiz, çözüm üretmekten aciz” dedi.

BES Genel Sekreteri Mustafa Yalınkaya yaptığı yazılı açıklamada, sendikaya ve çalışana dayatılmaya çalışılanın ‘tek çözüm maaş kesintisi ve çalışanların işten durdurulması’ olduğunu savundu.

Bu sorunları yaratanın geçmişte görevini yapmayan Belediye Başkanları, dönemin İçişleri Bakanı, dönemin Çalışma Bakanı ve dönemin Sayıştay Başkanı olduğunu ileri süren Yalınkaya, politik çıkarlar ve siyasi rant sağlamak adına, pervasızca harcamalar, usulsüz borçlanmalar yapıldığını, toplanması gereken paraların toplanmadığını, denetlemesi gerekenlerin zamanında Belediyeyi ve yönetimini denetlemediğini ve belediyenin el birliğiyle batırıldığını savundu.

Yalınkaya, bunun cezasının çalışana ve sendikaya kesilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek,  “Belediyenin batırılmasına esas sebep olanlar evlerinde rahatlarında otururken bu insanlar sokaktadır, açtır” dedi.

Yerel yönetimlerin özerk yapılar olduğuna ve denetlenmesi gereken kurumlar olduğuna işaret eden Yalınkaya,  sendikanın denetçi olmadığını, sendikanın çalışanların haklarını korumak ve ileriye götürmekle sorumlu olduğunu ifade etti.